Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Român, găsit mumificat în sistemul de ventilație al unui spital. Era căutat de 6 luni
WhatsApp
Descoperire șocantă în spitalul Gemelli, din Roma, Italia.
Foto ILUSTRATIV

Potrivit ilmessaggero.it, cadavrul unui pacient român, în vârstă de 45 de ani, a fost găsit mumificat într-un sistem de aerisire de la etajul opt al spitalului Gemelli. Conform sursei citate, românul s-a internat cu ciroză în luna august a anului trecut, însă, începând cu data de 13 august 2019, românul a fost dat dispărut și căutat de autorități.

Medicii spun că bărbatul a cerut întreruperea tratamentului, dar a acceptat să fie supravegheat de către aceștia. Personalul medical a observat dispariția în jurul orei 02.00 noaptea și au alertat autoritățile. 

„Personalul medical a încercat să-l urmărească, scormonind scările, camerele, coridoarele și, de asemenea, alertând serviciul de securitate. Nefiind găsit, medicii au închis spitalizarea românului pentru „externarea voluntară". Urmărirea lui a fost aproape imposibilă: românul nu avea rude în Italia și nimeni, cu excepția voluntarilor Caritas, nu l-au însoțit vreodată la spital. Totodată, nimeni, după dispariția sa, nu a întrebat de el la spital”, a declarat conducerea spitalului Gemelli.

 

Anchetatorii italieni merg pe toate pistele

 

Românul ar fi murit chiar în acele ore în care a fost dat dispărut. Acum anchetatorii vor stabili dacă există vreo responsabilitate pentru deces sau dacă a fost un accident tragic. Una dintre ipoteze este că bărbatul a părăsit departamentul folosind ieșirea de urgență, intrând în compartiment și căzând: ar fi căzut de la 6 metri, ceea ce l-ar fi omorât practic la fața locului. Însă, deocamdată, poliția nu exclude nicio ipoteză, nici măcar cea a crimei.

Pentru a fi siguri, anchetatorii așteaptă rezultatele autopsiei, care să clarifice dinamica decesului.

„Acesta este un episod care întristează o instituție care a fost întotdeauna aproape de pacienți. Deși suntem siguri că am făcut tot posibilul pentru această persoană, regretul rămâne pentru un sfârșit trist neașteptat”, a mai adăugat conducerea spitalului.

 

„O scenă de film de groază” 

 

Trupul lipsit de viață și într-o stare avansată de descompunere a fost găsit ieri dimineață, la 9.00. Mai mulți muncitori făceau lucrări de întreținere la etajul opt al uneia dintre clădirile spitalului, din structura P. Ei au fost cei care au observat cadavrul.

„O scenă de film de groază”, spun ei. Muncitorii au început să poarte măști pentru a se proteja de mirosul insuportabil care venea din sistemul de ventilație. Apoi, când au inspectat compartimentul, au făcut descoperirea șocantă: blocați înăuntru, în mijlocul cablurilor și fumurilor electrice, era un corp mumificat. Îngroziți, au dat alarma si zona a fost izolată.

 

Crimă cu premeditare?

 

Poliția a ajuns imediat la fața locului, care a făcut primele constatări și a comunicat procurorului cazul. Inițial, anchetatorii au crezut că trupul fără viață ar fi putut fi ascuns intenționat de cineva în interiorul cavității, la câțiva metri lățime.

„Este puțin probabil ca ascunderea unui cadavru să nu fie legată de o moarte violentă”, spune un investigator al poliției, unul dintre primii care a ajuns la fața locului. El adaucă faptul că în cazul unei infracțiuni premeditate, este o operațiune studiată în detaliu: o ascunzătoare perfectă, deoarece de luni de zile nimeni nu a observat nimic, nici măcar mirosul urât al cadavrului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel