Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Plaja Taormina s-a închis după mai multe îmbolnăviri în rândul turiștilor. „Copiii au prezentat vărsături”
WhatsApp
Steagurile roșii flutură pe plajă și majoritatea localurilor din orășelul Taormina, o atracție turistică celebră din Sicilia, Italia, au fost închise, lăsându-i pe toți cei care veniseră să se bucure de litoral cu ochii în soare.

Marea din Taormina se închide pentru turiști și locuitori. O defecțiune la sistemul de canalizare al unei uzine a provocat infectarea apelor uzate în torentul Mazzeo, care se varsă de fapt în apele din Letojanni și Mazzeo, cele două localități pe care se află una dintre perlele din sudul Italiei.

Din acest motiv, a fost declanșată o interdicție temporară de mers în mare pe o porțiune de până la 250 de metri de la gura de vărsare a torentului. Steagurile roșii flutură pe plajă și multe localuri au fost închise, lăsându-i pe toți cei care veniseră să se bucure de litoral cu ochii în soare.


Ordonanța municipală Letojanni

 

Mai îngrijorător este ceea ce se întâmplă în cele două orașe. De fapt, au fost raportate numeroase cazuri de intoxicații și îmbolnăviri.

'Atât de mulți oameni se luptă cu vărsături și diaree, chiar și fiul meu cel mic este bolnav', spune un turist aflat în vacanță în Letojanni.

O confirmare a cât de răspândit este fenomenul este situația farmaciilor, care duc lipsă de medicamente antispastice: "Nu găsim Plasil și nici măcar seringi, iar enzimele pentru lapte s-au terminat, auzim povești în toată țara despre oameni care s-au intoxicat. Se pare că mai mulți copii sunt internați la cel mai apropiat spital'.

Poveștile se urmăresc și pe rețelele de socializare: "Am crezut că a fost provocat de pepenele roșu și nu, acum am înțeles de ce ne-am îmbolnăvit. Am luat Plasil din afara orașului, la fel și pentru enzimele lactice și Spasmex'.

 

Turiștii se plâng de întârzieri

 

Oamenii de la fața locului se plâng și de întârzierea ordonanței municipale care a stabilit interdicția de îmbăiere. Potrivit mărturiilor, răspândirea otrăvirii și haosul din farmacii ar fi putut fi cel puțin evitate.

"Adevărul este că deja de o săptămână se simte un miros urât pe litoral, iar primele îmbolnăviri au apărut de câteva zile. Ordonanța spune că interdicția de scăldat este în scop preventiv, realitatea este că răul este făcut, orice altceva decât preventiv. Prin avertizarea corespunzătoare ar fi putut preveni îmbolnăvirea atâtor copii".


Defecțiunea canalizării

 

Potrivit ordonanței, a fost vorba de o "defecțiune bruscă a conductei de canalizare a uzinei consorțiului" care a provocat "deversări de ape uzate în pârâul Mazzeo și, în consecință, în porțiunea de mare din apropierea gurii pârâului".

"Știau de câteva zile, altfel decât brusc, dar nu au vrut să oprească activitatea turistică", se plâng turiștii. "Și acum ne-am îmbolnăvit cu toții, mai ales copiii noștri."

Între timp, în așteptarea rezultatelor investigațiilor efectuate de organele de control și supraveghere, camioanele lucrează pe malul mării la curățarea gurilor de vizitare.

"Aerul este cu adevărat groaznic, nu putem ieși din casă. Sperăm să rezolve problema cât mai curând posibil, deoarece vacanța noastră este deja în mare parte distrusă", insistă turiștii. Un adevărat haos care se extinde și dincolo de Letojanni și Mazzeo.

"La Giardini situația este aceeași, nimic altceva decât interdicția de scăldat la 250 de metri de gură, probabil că apele negre s-au extins până acum", spun cei din satele învecinate conform Il Messaggero.

Vezi și: Fenomene meteo extreme în Grecia: Căderi de grindină, vijelii și descărcări electrice. MAE, atenționare pentru români


Ordonanța municipalității vorbește de o oprire temporară a scăldatului și de o rezolvare rapidă

 

Cu toate acestea, cât timp va dura acest lucru rămâne o necunoscută. De fapt, va fi necesar să se aștepte rezultatele testelor toxicologice și de poluare a apei pentru a garanta siguranța scăldătorilor.

Conform ordonanței, minimul este o interdicție de 72 de ore. Dar oprirea ar putea fi, de asemenea, prelungită. Nu la fel de mult ca și vacanțele deja rezervate, acestea au acum un termen limită insurmontabil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel