Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. O româncă și-a ucis soțul, un avocat cunoscut, chiar în biroul lui. Pedeapsa primită de Mioara pentru crima înfiorătoare
WhatsApp
Giuseppe Cardoselli, un cunoscut avocat din orașul din provincia Roma, a fost înjunghiat până la moarte în biroul său de către fosta sa parteneră, românca Mioara Bascoveanu. Mioara și-a aflat sentința la Corte d`Assise d`Appello di Frosinone: 24 de ani de închisoare după ce a fost găsită vinovată de oribila crimă. Condamnarea pe viață solicitată de procurorul Velletri nu a fost acceptată de instanță.
Sursa foto: Facebook Mioara Bascoveanu

„Îi era frică să nu-i piardă pe copii”. Când carabinierii au intrat în biroul din via Ardeatina, Mioara Bascoveanu avea încă sânge pe mâini și haine. La picioarele sale se afla trupul fostului său soț, un cunoscut avocat din Anzio, Giuseppe Cardoselli. Mioara îl ucisese cu 17 lovituri de cuțit în abdomen, spate și gât. O crimă urâtă pentru care ieri femeia a fost condamnată.

Cu toate că a fost o crimă deosebit de crudă, una dintre acele infracțiuni care, de obicei, duce la condamnare pe viață, de data aceasta s-a decis diferit. Juriul popular a explorat contextul care se învârte în jurul unui gest atât de extrem. Judecătorii au reconstruit ceea ce s-a întâmplat în acea zi de 29 octombrie 2019.

Mioara Bascoveanu a intrat în biroul avocatului Cardoselli. Nu a fost prima dată. „De multe ori inculpata Bascoveanu s-a dus la el, în același birou și mereu fără a fi invitată”, a spus avocatul apărării, Itana Crialesi. „Ea a implorat întoarcerea sa la familie, dreptul său de soție și mamă, cerșea câteva zeci de euro, 50 de euro”, conform textelor aduse la această instanță de către apărătorul lui Cardoselli.

 

Mioara Bascoveanu devenise paranoică

 

Mioara și Giuseppe au împărtășit o relație importantă din care s-au născut doi copii. O relație tulburată, dovezile fiind reclamațiile și rapoartele de urgență. Apoi relația s-a încheiat și copiii au devenit elemente ale disputei, forțați să rătăcească între case de plasament.

Serviciile sociale au intervenit subliniind ceea ce au constatat și experții desemnați de instanță. Mioara Bascoveanu devenise paranoică, îi era teribil de frică să nu-și piardă fiicele, să se lupte cu un avocat celebru.

„Mintea ei, deja devastată de 10 ani de maltratare, nu-i putea permite ca singurele motive de viață, copiii ei prețioși, să îi fie luați”, a spus avocatul Crialesi.

 

Obsesia s-a transformat într-o furie

 

Mioara, în acea zi din octombrie 2019, era singură, fără un loc de muncă și știa că ședința stabilită de Curtea pentru Minori pentru luna următoare ar putea pune capăt relației cu fiicele sale. Obsesia aceea s-a transformat într-o furie care, într-o clipă, a făcut-o să apuce un cuțit așezat pe biroul avocatului. Apoi crima.

Iar cererea de ajutor a fost inutilă, alertată deja și de victimă, care chemase poliția spunând că în biroul său se afla o femeie care nu dorea să plece.

 

„Acest proces este simbolul eșecului instituțiilor”

 

Acum, după doi ani, sentința a sosit. Mioara Bascoveanu va trebui să execute 24 de ani de închisoare. Au fost recunoscute circumstanțe atenuante generice.

„Am citit în documentele instanței toate chinurile acestei mame care are un trecut de abandon material și moral. O femeie care a căzut într-o stare depresivă profundă care în ultimul act de apărare a puilor ei a atacat transformându-se”, comentează avocata Itana Crialesi, afirmând că doamna a fost victima unei furtuni emoționale.

„Acest proces este simbolul eșecului instituțiilor care ar trebui să vizeze protejarea familiei și a femeilor înainte ca aceste evenimente să se întâmple. Cu siguranță vom face apel”, conchide avocatul, potrivit roma.repubblica.it.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App atunci când se întâmplă ceva important care privește românii din Italia, puteți intra în grupul de Whats App al cititorilor fideli din Diaspora ai StiriDiaspora, accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N   

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel