Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Muncitor român, mort în casa ministrului Justiției din Italia
WhatsApp
Un muncitor român, în vârstă de 38 de ani, a murit în timp ce lucra la domiciliul ministrului italian al Justiției, în Aosta.
Italia. Muncitor român, mort în casa ministrului Justiției: Costantin nu a mai avut nicio șansă. FOTO: captură torino.repubblica.it

Tragedia a avut loc astăzi, în timp ce muncitorul român efectua lucrări de renovare în garajul unei case din Ollomont, provincia Aosta. Casa în care a lucrat bărbatul aparține ministrului Justiției, Marta Cartabia, și este reședința de vacanță a familiei.

Citește și Italia. Sute de românce, exploatate, hărțuite și abuzate pe câmpuri și în sere: „Am nevoie mare de bani”

Numele victimei este Constantin O., de origine româna, dar domiciliat în Aosta. Bărbatul era angajat al unei firme din Gignod. Românul a fost zdrobit de o grindă de fier, murind pe loc. Medicii ajunși la fața locului au încercat în zadar să-i salveze viața, rănile fiind prea grave. Pompierii și carabinieri s-au deplasat la locul tragicului accident, iar procurorul a efectuat un control în casă. Lucrarea este pe numele soțului ministrului Justiției și a început pe 27 aprilie.

 

Ministrul Justiției: „Sunt profund marcată de acest incident grav”

 

„Sunt șocată și zdruncinată de ceea ce tocmai am auzit. Doresc să-mi exprim toată durerea și apropierea față de familia victimei. Așa cum i-am anticipat primarului David Vevey, mă simt parte din tulburarea întregii comunități locale”, a spus ministrul Marta Cartabia. „Sunt profund marcată de acest incident grav. Am încredere că autoritățile vor putea în curând să reconstituie întreaga dinamică a faptelor”.

Vezi și Italia. Gheorghe și Vitalie au murit arși de vii, prinși în fiarele mașinii care a luat foc: „Se auzeau strigăte, au cerut ajutor” (FOTO+VIDEO)

Autoritățile au deschis un dosar pentru ucidere din culpă și au început să investigheze cum s-a produs tragedia. 

 

Sindicatele, revoltate: „Este o tragedie intolerabilă”

 

Accidentul mortal a emoționat și sindicatele: „Încă o dată, un accident dramatic la locul de muncă a costat viața unui muncitor, zdrobit de o grindă în Ollomont, în Valle d'Aosta, în timp ce intenționa să renoveze casa de vacanță a ministrului Marta Cartabia, după cum am aflat din primele investigații.

Citește și Italia. Muncitor român, mort într-un accident cumplit: Pasagerul lui s-a stins la spital, câteva zile mai târziu

Este o tragedie intolerabilă pe care nu o putem accepta în niciun fel. Este o tragedie a unei bariere între Guvern și partenerii sociali ca să discute măsurile de protecție a lucrătorilor”, au spus Paolo Capone, secretar general al Ugl, și Armando Murella, secretar regional al Ugl Valle d’Aosta.

 

------------------------------------

Dragi cititori, pagina de Facebook a site-ului ȘtiriDiaspora întâmpină probleme din cauza unor restricții abuzive care ne limitează impactul, iar astfel nu mai putem ajunge la dumneavoastră. Dacă doriți să fiți în continuare la curent cu cele mai importante știri și evenimente din Diaspora, vă rugăm să urmăriți și noua pagină a site-ului nostru:  

https://www.facebook.com/stiridiasporaexclusiv   

Vă mulțumim ca sunteți alături de noi,

Echipa ȘtiriDiaspora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel