Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Micuța ROMÂNCĂ Sofia, care a fost LOVITĂ de o MAȘINĂ încă de când era în BURTA mamei, mai PUTERNICĂ pe zi ce trece
WhatsApp
Elena zâmbește, în timp ce își ține micuța, Sofia, care va împlini cinci luni în câteva zile: „Greutatea crește, chiar și cu tubul, mâncarea merge bine și acest lucru mă liniștește”, spune românca celor care o vizitează de când fetița a fost externată la sfârșitul lunii august. 
Sursa foto: captură torino.repubblica.it

Elena Țugui, în vârstă de 19 ani, sosită în Italia din România în urmă cu câteva luni, a fost lovită, pe 23 mai, pe trecerea de pietoni a sensului giratoriu de pe șoseaua de centură Orbassano. Era însărcinată în 9 luni și așteaptă o fetiță care ar fi trebuit să se nască după câteva zile de la accident. Împreună cu soțul ei, Marius Stan, în vârstă de 20 de ani, tot român, mergeau spre micul apartament din Tetti Francesi, Rivalta, când un vitezoman a trecut peste ea pe trecerea de pietoni și fugit.

Elena a născut în regim de urgență. Sofia este în viață, dar incidentul a provocat suferințe fetale, o lipsă de oxigen a creierului care a provocat daune neurologice foarte grave, relatează torino.repubblica.it.

Mama se vindecă rapid și este externată, dar de patru luni viața cuplului foarte tânăr se învârte în jurul medicilor Regina Margherita, care urmează cele mai critice faze traversate de Sofia care, printre altele, nu reușește să înghită și să se hrănească și este conectată la o mașină care o alimentează forțat cu un tub și un aspirator care menține tractul respirator curat.

De când s-a născut micuța Sofia, o mică comunitate de oameni s-a adunat în jurul lor, încercând să îi sprijine într-o bătălie pe care nu ar fi putut să o ducă singuri. Elena vorbește cu greu italiană și își petrece zilele acasă, urmărindu-și copilul să crească.

„Lumea o sperie, nu îi place să iasă și, mai ales, nu iese singură", spun cunoscuții. Dar Marius, care lucrează ca zidar și îi oferă securitate, muncește toată ziua pentru a-și susține familia și face tot ce poate pentru a da câteva sclipiri de normalitate, de la o călătorie la lac pentru un grătar cu niște prieteni la o excursie în România pe care ar dori să o facă de Crăciun, în ciuda tuturor dificultăților de a lua un avion, cu toate utilajele la care Sofia trebuie atașată.

Avocatul a reușit să obțină pentru cuplu un avans de la firma de asigurări a mașinii care a lovit-o pe Elena și care era condusă de un cetățean italian de origine marocană, Samir Ouelmess, în vârstă de 28 de ani. Bărbatul a fost arestat la circa o săptămână după accident, iar anchetatorii au descoperit că acesta nu avea nici măcar permis de conducere. Cu acel avans, Elena și Marius au reușit să închirieze un apartament mai mare în aceeași zonă.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel