Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Măștile Ffp2 și măsurarea temperaturii lucrătorilor, obligatorii în timpul serviciului până la 31 octombrie
WhatsApp
U acord semnat între partenerii sociali va trebui să fie aprobat definitiv. Măsurile prevăd obligația angajatorilor de a asiguaă disponibilitatea echipamentului de protecție, care "rămâne o măsură de protecție importantă" în locurile interioare deschise publicului.
Foto ILUSTRATIV

În locurile închise, în cele deschise publicului sau acolo unde nu poate fi respectată distanța de un metru, "utilizarea măștilor Ffp2 rămâne o măsură de protecție importantă pentru protecția sănătății lucrătorilor pentru prevenirea contagiunii". Acest lucru este prevăzut în proiectul semnat între partenerii sociali, care trebuie acum să fie aprobat definitiv.

Acordul va fi în vigoare până la 31 octombrie și stipulează că "angajatorul va asigura disponibilitatea Ffp2 pentru a permite și a cere lucrătorilor să îl utilizeze în contextele cu cel mai mare risc și, în orice caz, în toate mediile de lucru și în toate zonele companiei, fără nicio excludere, în care nu este garantată menținerea unei distanțe interpersonale de cel puțin un metru ca măsură organizatorică de prevenire a contagiunii și ca obligație care revine tuturor persoanelor care, din orice motiv, se află în astfel de medii sau în astfel de zone (de exemplu, furnizori, contractanți, utilizatori, clienți, clienți, clienți etc.). furnizori, antreprenori, utilizatori, clienți.....)“.

Italia. Măștile Ffp2 și măsurarea temperaturii lucrătorilor, obligatorii în timpul serviciului până la 31 octombrie

 

Proiectul prevede, de asemenea, că "angajatorul, în cooperare cu medicul competent, de asemenea pe baza sarcinilor specifice și a contextelor de lucru, identifică anumite grupuri de lucrători cărora li se furnizează dispozitive de protecție individuală (Ffp2) adecvate, acordând o atenție deosebită subiecților fragili, pe baza evaluărilor efectuate de medicul competent".

Proiectul precizează că "deși în contextul schimbat și luând act de faptul că nu mai există urgența pandemică, se consideră că munca agilă reprezintă, chiar și în situația actuală, un instrument util de combatere a răspândirii infecției Covid-19, mai ales cu referire la lucrătorii care sunt mai expuși la riscurile ce decurg din această boală" și, de asemenea, că "angajatorul stabilește, după consultarea medicului competent, măsuri specifice de prevenire și organizare pentru lucrătorii cu risc mare de infectare".

Interdicția de a intra la locul de muncă cu o febră de 37,5 rămâne în vigoare, mai relatează Corriere della Serra.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel