Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Localnicii îngroziți au ieșit în stradă după ce un cutremur mare s-a produs în Rimini. Imaginile arată pagubele suferite de clădiri VIDEO
WhatsApp
Localnicii îngroziți au ieșit pe străzi în această dimineață, când un cutremur puternic s-a produs în largul stațiunii Rimini, în estul Italiei. Imaginile filmate de camere sunt terifiante.

Cutremurul cu magnitudinea 5,7 a avut loc la scurt timp după ora locală 7.00 și a fost resimțit până la Roma, în cealaltă parte a țării, și în regiunile nordice Veneto, Friuli și Trentino.

Un material video arată sticle de vin sparte, împrăștiate pe podeaua unui supermarket după ce au fost aruncate de pe rafturi în timpul cutremurului.

 

 

 

Gara din orașul Ancona a fost grav avariată, zidăria căzută acoperind scările și peronul

 

Un locuitor din Fano, un oraș situat între Rimini și Ancona, a declarat pentru Ansa news că luminile de pe stradă s-au clătinat în timpul cutremurului. Aceștia au declarat: "Totul se zguduia violent, o senzație îngrozitoare, iar oamenii s-au revărsat în stradă".

Prezentatorul TV local Massimo Foghetti făcea o revistă de presă când studioul a început să se cutremure violent. Foghetti poate fi văzut părăsindu-și rapid biroul în timp ce spune: "Atenție, atenție, un cutremur!".

El a adăugat: "Se întâmplă chiar acum. Un mare cutremur chiar acum a lovit orașul Fano. Atenție, vom încerca să vedem ce a căzut".

Ușile studioului, aflate în spatele biroului lui Foghetti, pot fi văzute tremurând în sus și în jos.

 

 

Cutremurul a provocat câteva pagube, însă nu au fost răniți

 

Foghetti a ieșit din nou și s-a așezat din nou la biroul său, spunându-le telespectatorilor: "A fost într-adevăr un cutremur foarte foarte mare. Acum este calm, dar ar putea fi replici. Iată încă unul".

Apoi a ieșit din nou de la birou, spunând în afara ecranului: "Să plecăm, ce facem? Să oprim revista presei".

'Nu există răniți pentru moment', a declarat un purtător de cuvânt al Protecției Civile din Italia, agenția precizând pe Twitter că verificările la fața locului continuă.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 21 de mile de Pesaro, un oraș de la malul mării din estul regiunii Marche, la o adâncime de 4,3 mile, a precizat Institutul italian de geofizică și vulcanologie (INGV).

Ca măsură de precauție, școlile din Pesaro și din alte orașe din apropiere au fost închise, iar traficul feroviar care trece prin Pesaro de-a lungul coastei Adriaticii a fost suspendat.

Biroul premierului Giorgia Meloni a declarat că aceasta se află "în contact permanent" cu autoritățile de protecție civilă și cu șeful regiunii Marche pentru a urmări evoluția situației, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel