Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Greva națională feroviară de duminică a fost amânată. Cursa de Formula 1 de la Imola a dat peste planurile sindicatelor
WhatsApp
Greva națională a trenurilor de duminică din Italia a fost amânată, după un ordin al guvernului. Mișcarea de protest coincidea cu Marele Premiu de Formula 1 din Emilia Romagna.  
Tren de mare viteză din Italia (Foto: Freepik)

Ministrul italian al transporturilor, Matteo Salvini, a emis joi un ordin de amânare a grevei feroviare naționale planificate pentru duminică, 19 mai, invocând probleme de ordine publică din cauza unei suprapuneri cu Marele Premiu de Formula 1 din Emilia Romagna.

Ministerul Transporturilor a precizat într-un comunicat că decizia a fost "luată mai ales având în vedere weekendul important pentru fanii Formulei 1, deoarece coincide cu evenimentul sportiv Made in Italy și Marele Premiu al Emiliei-Romagne de pe circuitul de la Imola".

Se estimează că aproximativ 200.000 de persoane sunt așteptate să asiste la acest eveniment pe parcursul weekend-ului, a adăugat ministerul, ceea ce înseamnă că o grevă „ar fi putut avea repercusiuni semnificative și ar fi putut cauza probleme pentru ordinea și siguranța publică”.

Declarația guvernului a făcut referire la o "amânare", indicând că greva va fi permisă la o dată ulterioară.

Până vineri dimineață, PdM/PdB, sindicatul care a convocat greva, nu a transmis încă un răspuns.

De când a devenit ministru al transporturilor, în octombrie 2022, Salvini a emis în mai multe rânduri ordonanțe de grevă, inclusiv una care a limitat la doar patru ore o grevă planificată de 24 de ore în transportul public în decembrie.

Acțiunile sale au fost criticate pentru ceea ce unii au descris ca fiind un „abuz de putere”, criticii menționând că greva este un drept garantat de Constituția Italiei.

 

----------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel