Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Gafă guvernamentală de proporții. Câte persoane au murit, de fapt, în urma alunecărilor de teren. Piantedosi a dezminţit declaraţiile lui Salvini
WhatsApp
Aproximativ zece persoane erau căutate în continuare duminică pe Insula italiană Ischia, în urma unei alunecări de teren, care s-a soldat cu cel puţin o moartă, o catastrofă naturală pe tema căreia urma să aibă loc duminică o reuniune a Guvernul italian.

Un val de noroi, provocat de ploi puternice, a devastat sâmbătă orăşelul Casamicciola Terme, în nordul Italiei, situat în largul Napoli. Corpul unei femei a fost găsit de către salvatori, a anunţat prefectul Napoli, Claudio Palomba. Femeia a fost identificată şi era în vârstă de 31 de ani, potrivit Știrile PRO TV. Presa italiană evocă, pe de altă parte, 13 răniţi.

„Ne temem că există şi alte victime, dar până în prezent nunmărul (victimelor) este de o (persoană) decedată”, declarat AFP un purtător de cuvânt a pompierilor, Luca Cari.

Operaţiunile de căutare au fost complicate de o ploaie persistentă şi de rafale puternice de vânt, care au întârziat, de asemenea, trimiterea unor întăriri de pe continent cu feribotul.

Ministrul italian de Interne Matteo Piantedosi a anunţat că mai multe persoane au fost blocate în noroi şi a evocat o situaţie „foarte gravă”.

 

Gafă Guvernamentală

 

Gestionarea catastrofei a condus la un eşec guvernamental.

Piantedosi a dezminţit declaraţii ale colegului său, vicepremierul Matteo Salvini, ministrul Infrastructurii, care a anunţat un bilanţ de opt morţi.

 

„Pentru moment nu este confirmat niciun deces”, a declarat Piantedosi, înainte de anunţarea decesului tinerei în vârstă de 30 de ani, subliniind că situaţia se poate schimba.

Alunecarea de teren a antrenat torente de noroi pe străzi, care au culcat la pământ copaci şi au luat la vale şi avariat maşini, pe unele purtându-le până la mare.

Ea a „îngropat o casă”, iar două persoane au fost salvate dintr-o maşină pe care a aruncat-o în mare, potrivit pompierilor.

Cel puţin 30 de familii au fost blocate în locuinţe, de noroi, fără apă şi electricitate, potrivit agenţiei iraliene oficiale de presă Ansa, potrivit căreia un drum care permite accesul în cartierul acestor familii a fost rupt de torentul de noroi şi lucruri antenate de acesta.

Salvarea preconiza să evacueze 150-200 de persoane până la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, în locuinţe temporare, iar autorităţile locale i-au îndemnat pe locuitori să rămână acasă, pentru a nu încetini operaţiunile de salvare.

„Operaţiunile de salvare rămân complicate din cauza condiţiilor meteorologice”, a anunţat Protecţia Civilă, însă căutările au continuat în noaptea de sâmbătă spre duminică, la lumina proietoarelor.

Premierul Giorgia Meloni, care a scris pe Twitter că se ţine la curent cu operaţiunile de căutare, urma să discute duminică despre această criză cu cabinetul său, într-o reuniune extraordinară.

Casamicciola Terme, o staţiune termală cu aproximativ 8.000 de locuitori iarna, situată pe luxurianta Insulă Ischia, în apropiere de Capri, a fost afectată în 2017 de un cutremur, soldat cu doi morţi.

Ea a fost complet distrusă de un cutremur mult mai puternic, la sfârşitul secolului al XIX-lea.

Catastrofa de sâmbătă a avut loc la câteva săptămâni de la moartea a 11 persoane în inundaţii cauzate de ploi puternice în partea cengtral-estică a Italiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
Spectacola.ro
08 feb 2023, 14:42
RadioDCNews.ro
08 feb 2023, 15:17
DCNews.ro
08 feb 2023, 12:23
Astrosens.ro
06 feb 2023, 16:21
DCMedical.ro
08 feb 2023, 10:12
DefenseRomania.ro
07 feb 2023, 15:11
DCBusiness.ro
08 feb 2023, 13:13
DCBusiness.ro
08 feb 2023, 13:13
Astrosens.ro
06 feb 2023, 16:21
DCMedical.ro
08 feb 2023, 10:12
RadioDCNews.ro
08 feb 2023, 15:17
Spectacola.ro
08 feb 2023, 14:42
DefenseRomania.ro
07 feb 2023, 15:11
DCNews.ro
08 feb 2023, 12:23