Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Descoperire ȘOCANTĂ. Excremente de șobolan și insecte în mâncarea școlarilor
WhatsApp
Ministerul Sănătății din Italia a descoperit excremente de șobolan și insecte în cantinele școlare. 
mâncare

Italia este renumită pentru bucătăria sa, dar o parte dintre şcolari au parte de o hrană nepregătită corespunzător, a scris vineri pe Facebook ministrul Sănătăţii, Giulia Grillo, potrivit dpa. 

Dintre cele 226 de cantine şcolare inspectate în cadrul unei campanii naţionale, peste o treime au încălcat regulile de siguranţă şi sănătate, a precizat Grillo. 

Ministrul a exemplificat situaţia cu un caz foarte grav, ''excremente de şobolani şi alţi paraziţi identificate pe scară largă'' într-o cantină care deserveşte două şcoli primare şi una gimnazială din Roma. 

Inspectorii au găsit insecte în sandvişurile servite la o şcoală din Lecce, în regiunea Puglia (sud), constatând şi alte abateri mai nesemnificative. 

Unele alimente nu au fost etichetate sau depozitate în mod corespunzător sau expiraseră, iar unii dintre copii au primit alimente de o calitate mai slabă decât cea prezentată în meniurile şcolare, a precizat ministrul.

Spre exemplu, în regiunea Abruzzo, din centrul ţării, brânza Grana Padano dată pe răzătoare a fost servită în loc de parmezan, o specialitate mai scumpă, în timp ce într-o altă şcoală din Puglia, ''carnea de vită italiană'' provenea de fapt din Polonia. 

''Ca mamă şi ca ministru sunt revoltată la gândul că excremente, mucegai sau alimente cu provenienţă dubioasă ar putea fi servite copiilor noştri'', a spus Grillo. 

Poliţia a închis şapte cantine, a aplicat amenzi în valoare totală de 576.000 de euro, a deschis dosare penale unui număr de 14 persoane şi a confiscat peste două tone de produse necorespunzătoare, a mai precizat ministrul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel