Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Cuplu de români, șpagă pentru venitul de cetățenie: Poștărița, „cumpărată” cu haine, parfumuri și dulciuri
WhatsApp
Un cuplu de români a fost arestat în această dimineață de carabinieri pentru încasarea ilegală a 19.000 de euro din venitul de cetățenie, în Cesano Boscone, provincia Milano, Italia.

Oamenii care vor să încaseze venitul de cetățenie descoperă trucuri noi, uimitoare pentru a fenta sistemul, relatează presa italiană. Nu este vorba doar despre cei care primesc subvenția de la stat deși nu au cerințele necesare, ci și cei care o încasează în numele altora, iar aceștia nu știu.

Astfel, potrivit procurorilor din Brescia și Milano, doi iubiți români, Dana Laura C. și Costel G., în vârstă de 26, respectiv 27 de ani, au fost arestați de carabinierii din Monza.

Conform anchetatorilor, în perioada iulie 2020 - ianuarie 2021, cuplul de români a încasat 19.030 euro folosind 16 carduri de venit de cetățenie emise de Oficiul Poștal în numele unor terți.

„Cărți de tarot obținute cu acte de tarot”, spun anchetatorii, datorită complicității unei angajate a oficiului poștal din Cesano Boscone, Floriana A., în vârstă de 48 de ani, care se află acum în arest la domiciliu.

Cei trei au ajuns în cătușe astăzi în urma unui ordin al judecătorului din Milano, Tommaso Perna. Corupție, fals, înșelăciune în formă agravată, primire nejustificată a venitului de cetățenie, aceste infracțiuni fiind invocate din diverse motive.

 

Românii recrutau muncitori pe care îi forțau să muncească non-stop și fără plată

 

Ancheta, condusă de carabinierii companiei din Brescia, este o ramură a unei anchete anterioare împotriva cuplului, care a ajuns să aibă probleme în toamna lui 2020 pentru presupusa recrutare de tineri străini, inclusiv minori, forțați să muncească fără întrerupere și fără plată, cu lovituri și amenințări, pe un teren agricol ocupat ilegal din Usmate Velate.

Muncitorii au fost angajați în activități de recuperare pentru vânzarea de paleți. Urmărind telefoanele celor doi tineri, militarii au descoperit că aceștia beneficiau de venituri de cetățenie, subvenții acordate muncitorilor cărora, probabil, le copiaseră datele personale din buletine.

Potrivit acuzației, beneficiul a fost încasat de cuplu grație complicității poștăriței „cumpărată” cu haine, parfumuri, dulciuri, cadouri pentru ea și fiul ei, și o sută de euro pe fiecare card emis. Ea a răspuns cu recunoștință, închizând ochii la documentația falsă primită care atestă șederea permanentă a solicitanților. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel