Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Controale stricte pe străzile din Calabria după accidentul comis de un şofer român. Întâlnire de urgenţă a autorităţilor locale
WhatsApp
Autoritățile din Reggio Calabria (sudul Italiei) au decis să consolideze măsurile de securitate în legătură cu accidentele rutiere din câmpia Gioia Tauro unde un şofer român a ucis un migrant din Ghana şi a fugit, scrie infomigrants.net.
carabinieri_controale

Comitetul pentru ordine și siguranță publică din câmpia Gioia Tauro a dispus consolidarea măsurilor de securitate după ce migranții care locuiesc în zonă au fost recent victime ale unor accidente rutiere.

Comitetul s-a întrunit la 8 ianuarie și a stabilit inițiative care vizează creșterea condițiilor de securitate din zonă. Primarii din Rosarno și San Ferdinando au participat la întâlnire împreună cu membri înalți ai forțelor de poliție provinciale.

În urma întâlnirii, a avut loc o conferință video cu reprezentanți ai sindicatelor și membri ai asociațiilor MEDU (Medici pentru Drepturile Omului - Italia), de Urgență și ai Federației Bisericilor Protestante din Italia.

 

Inițiativele autorităților


O declarație publicată de prefectură a rezumat cererile de securitate sporită.

"În timpul întâlnirii, participanții au solicitat acțiuni de creștere a gradului de conștientizare cu privire la utilizarea dispozitivelor de siguranță pentru a facilita vizibilitatea în timpul circulației pe drumuri. În plus, au fost examinate problemele legate de accidentele din zonă și au fost identificate posibilele intervenții care vizează combaterea problemei, inclusiv infrastructură", se spune în comunicat.

O altă întâlnire va avea loc marți cu membrii din regiune și oraș. Prefectura a declarat că au fost prezentate inițiative pentru achiziționarea de dispozitive de siguranță pentru a fi distribuite lucrătorilor migranți, cum ar fi veste și benzi reflectorizante și lumini pentru biciclete.

 

Migrant, victima unui accident. Şoferul român, pus sub acuzare


Joi, polițiștii au acuzat un șofer în vârstă de 23 de ani pentru că a comis răni și nu a acordat primul ajutor după ce a lovit un migrant cu bicicleta în Rosarno.

Migrantul a fost dus la spital și i s-a făcut un prognostic de trei zile pentru recuperare.

Carabinieri au declarat că migrantul, un tânăr de 34 de ani din Ghana, și-a întors bicicleta pe via Nazionale Sud fără a se opri la un indicator de stop și a fost lovit de o dubă de transport cu citrice care transporta lăzi de portocale. Migrantul și-a pierdut echilibrul și a căzut de pe bicicletă.

Citeşte şi: Italia. Un șofer român a dat cu mașina peste un biciclist și a fugit. Câteva ore mai târziu, polițiștii au fost surprinși cine a intrat pe ușa secției

El a fost îngrijit de alți migranți și a intervenit polițiștii carabinieri din stația Gioia Tauro. A fost apoi dus la spitalul din Polistena.

Intervenția carabinierilor, împreună cu alți ofițeri de poliție, a servit și pentru a liniști comunitatea locală de migranți, care se adunase pentru a afla despre starea bărbatului rănit.

Anchetatorii au reușit să reconstruiască evenimentele după ce au analizat filmările de supraveghere video înregistrate de unele camere private din zonă.

 

Românul era de puţin timp în Italia

 

Român fusese angajat recent cu un contract de muncă regulat. Acesta a venit la secţia Carabinieri Rosarno, însoțit de angajatorul său, proprietarul unei companii locale de fructe din câmpie.

Tânărul român a spus că nu s-a oprit chiar dacă și-a dat seama că l-a lovit pe bărbat pe bicicletă.

Accidentul a avut loc după un incident similar raportat de sindicatul Usb săptămâna trecută, în care un muncitor migrant din Mali a fost lovit luni seara în timp ce se întorcea în tabăra din San Ferdinando după muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel