Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Card de cumpărături pentru familiile sărace: Guvernul Meloni îi exclude pe cei care beneficiează deja de venituri sociale
WhatsApp
Ministerul Agriculturii şi Suveranităţii Alimentare şi cel al Economiei au semnat decretul de implementare a fondului de 500 de milioane de euro alocat familiilor sărace. Cetaţenii care beneficiează deja de venituri sociale sunt excluşi din măsura de sprijin pentru achiziţionarea de produse de primă necesitate.

Resursele vor fi distribuite printr-un card Postepay preplătit şi destinat persoanelor cu domiciliul în Italia ai căror membrii ai familiei sunt înscrişi în Registrul Populaţiei Rezidente şi care nu au un venit (ISEE) mai mare de 15.000 de euro. Începând cu luna iulie, fiecare gospodărie eligibilă va primi până la 382,5 euro, care pot fi cheltuiţi pentru produse de primă necesitate (excluzând, prin urmare, băuturile alcoolice) în magazinele afiliate care se angajează să nu crească preţurile. Acordul cu Ministerul Agriculturii şi Suveranităţii Alimentare prevede (în anumite cazuri) ca deţinătorii de carduri să beneficieze şi de reduceri.

Aproape 400 de euro pentru mâncare

 

Cu toate acestea, decretul prevede unele excluderi semnificative. În acest fel, familiile în care există deţinători de Venituri de Cetăţenie (reddito di cittadinanza), Venituri de Incluziune sau orice altă măsură de incluziune socială sau de sprijinire a sărăciei nu vor avea dreptul la contribuţie. Sprijinul nu se va acorda nici celor care primesc noua asigurare sociala pentru angajare (NASPI), indemnizaţia lunară de şomaj pentru colaboratori, indemnizaţia de mobilitate, fonduri de solidaritate pentru integrarea veniturilor, fond de concediere şi orice altă formă de salariu de integrare, sau sprijin asigurată de stat.

Odată stabilite persoanele care vor beneficia de ajutor - conform indicaţiilor INPS - cardurile pot fi ridicate direct de la oficiile poştale. Vor fi emise 1,3 milioane de carduri, care, odată epuizate, nu vor mai fi reîncărcate. Cardul va putea fi folosit exclusiv pentru achiziţionarea de bunuri alimentare de primă necesitate, iar plata va trebui efectuată până la 15 septembrie, în caz contrar, beneficiul se pierde. Familiile care vor avea prioritate vor fi cele cu cel puţin trei membri, dintre care unul sub 14 ani, apoi familiile cu cel puţin trei membri, dintre care unul sub 18 ani, şi în final, familiile compuse din cel puţin trei persoane, indiferent de vârstă, potrivit La Stampa, titrează Rador.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel