Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia - bonus salarial de 1.000 de euro oferit fiecărui angajat pentru a echilibra "costul vieții"
WhatsApp
Decizia Brembo, lider mondial în producția de sisteme de frânare pentru mașini: o contribuție extraordinară de 1000 de euro tuturor angajaților din Italia, va fi plătită în luna mai.
Italia. O româncă a fost dată în judecată, după ce a reușit să câștige 250 de mii de euro de la un bătrânel de 80 de ani care o simpatiza Foto Ilustrativ/Pixabay

O contribuție economică de 1000 de euro brut pentru toți angajatorii companiei Brembo din Italia, care trebuie să facă față creșterilor continue ale costului vieții. 

Aceasta este surpriza plăcută rezervată angajaților săi de istoricul lider mondial Brembo în sistemele de frânare pentru mașini și motociclete, fondat în zona Bergamo de Italo Breda și Emilio Bombassei. Firma însăși a comunicat plata contribuției extraordinare printr-o notă, potrivit Today.

 

Un bonus în valoare totală de 6 milioane de euro pentru angajații companiei Brembo

 

„Într-un moment în care creșterea bruscă a costului vieții în țara noastră are un impact important asupra bugetului persoanelor și familiilor, ne-am dorit să dăm un semnal concret tuturor colaboratorilor noștri – a comentat Matteo Tiraboschi, președintele executiv Brembo, care în 2020 a avut o cifră de afaceri de peste două miliarde de euro - Brembo a acordat întotdeauna o atenție deosebită oamenilor și tot cu această ocazie dorește să le arate apropierea”.

Contribuția extraordinară, explică compania, va fi plătită cu salariul pe luna mai iar valoarea totală alocată de companie este de aproximativ 6 milioane de euro. 

 

 

Poveste asemănătoare: O companie recompensează angajații cu un bonus de 1.500 de euro pentru facturile lor

 

Gestul lui Sirio Della Flora, 76 de ani, director unic al Metallurgica Legnanese: ajutor concret pentru cei 42 de muncitori ai companiei. 

Antreprenorul a decis, de fapt, să aducă o contribuție cu 1.500 de euro în plus fiecărui angajat. Nu este un „cadou” în sens strict pentru că Della Flora preferă să-l numească „contribuție energetică”, exact ca articolul care apare pe fișa de salariu a muncitorilor.

Pe scurt, acei bani în plus pe care îi vor găsi angajații în salariile lor este un „bonus” pe care compania a decis să-l acorde muncitorilor pentru a-i ajuta să facă față facturilor scumpe. 

Un ajutor concret pentru că tocmai în acest moment încep să se simtă creșterile la gaz, electricitate și cheltuielile zilnice. Creșteri rezultate atât din pandemie, cât și din războiul din Ucraina. 

Creșteri care afectează companiile, dar și familiile. Și cu siguranță 1.500 de euro vor fi foarte convenabil pentru angajații companiei. 

Metallurgica Legnanese a fost fondată în 1969 de Sirio Della Flora după 10 ani ca angajat într-o fabrică de desene din Legnano. Compania are 42 de angajați (17 muncitori, 12 șoferi și 13 angajați în sectorul comercial).

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel