Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. „Bestia”, unul dintre cei mai duri „mascați” români, moarte subită: „Se angajase ca șofer de TIR”
WhatsApp
Unul dintre cei mai cunoscuți luptători care au făcut parte din trupele speciale ale Poliției, a sfârșit, tragic, în Italia, unde plecase să muncească după ce fusese obligat să demisioneze după 20 de ani de carieră. Polițistul a făcut parte inclusiv din echipa care l-a capturat pe Miron Cozma, pe atunci lider al minerilor din Valea Jiului, în timpul revoltei sângeroase din 1999, care a culminat cu celebrele „bătălii” de la Costești și Stoenești.
Foto ILUSTRATIV

Unul dintre luptătorii trimiși să-l prindă pe cel supranumit și „Luceafărul Huilei”, a fost și Marian Șeban, un fost sportiv care, timp de aproape 20 de ani, a participat la cele mai periculoase misiuni ale Poliției, într-o perioadă în care infractorii încă își mai disputau, cu săbiile în mâini, zonele de influență.

A fost perioada în care, între polițiști și cei care căutau să se impună ca lideri ai lumii interlope, luptele se dădeau, de multe ori, corp la corp. În acest context, Marian Șerban a primit, din partea colegilor, porecla „Bestia”. Și așa i-a rămas numele după care era cunoscut de majoritatea polițiștilor care au lucrat cu el: „Marian Bestia Șerban”.

Se apropia se pensie când un incident violent, produs în cartierul Rahova, din sectorul 5, i-a adus un dosar pentru purtare abuzivă după ce un suspect a reclamat faptul că acesta l-ar fi lovit.

 

Obligat să demisioneze după 18 ani de carieră

 

Constrâns să-și dea demisia din instituția pe care o servise timp de 18 ani, acesta a ales să plece cât mai departe de țară. Era distrus sufletește, dar a continuat să țină permanent legătura cu foștii săi colegi.

Stabilit în Italia, Marian Șerban nu a vrut să lucreze ca bodyguard ori să-și caute de lucru în domeniul pe care îl cunoștea atât de bine.

 

Marian Bestia Șerban era șofer de TIR în Italia

 

Surse din anturajul fostului luptător au povestit, potrivit Gândul.ro, că acesta s-a angajat ca șofer de tir. A muncit așa zi și noapte până când oboseala, stresul și traumele din trecut și-au cerut tributul.

Marian Bestia Șerban a murit, marți, în Italia, după ce a făcut un atac de cord, la numai 55 de ani. Vestea dispariției lui Șerban s-a aflat imediat și în țară, iar mulți dintre foștii săi camarazi au reacționat pe rețelele de socializare.

Sursele citate, au declarat că foștii luptători BAOLP înceară acum să sprijine familia pentru repatrierea trupului neînsuflețit, în condițiile în care, din cauza condițiilor impuse de pandemie, procedurile de transport sunt foarte complicate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel