Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia a început testarea pe autostradă a românilor care vin cu autocarele și microbuzele (VIDEO)
WhatsApp
S-a început testarea pe autostradă la bariera Roma Nord și Roma Est. Astfel, controalele și testele serologice rapide pentru Covid se vor efectua românilor din autocare și microbuze, dar și a celor care vin din Bulgaria sau Ucraina.

Primele teste, aleatorii, au fost efectuate pe trei microbuze și toate au fost negative. Acest lucru a fost anunțat de consilierul de sănătate al Regiunii Lazio, Alessio D'Amato, care a mulțumit operatorilor Serviciului Regional de Sănătate și a unităților mobile Uscar și a subliniat „colaborarea prețioasă a Protecției Civile Regionale, Polstrada și compania Autostrade”.

„Orice cazuri pozitive pentru vor fi imediat izolate și supuse unui tampon rapid”, a explicat comisarul D'Amato.

Măsura efectuării testelor la bariera autostrăzilor, înainte de intrarea în capitala italiană, a fost luată după ce mai multe autocare și microbuze care proveneau din România, Bulgaria sau Ucraina evitau controalele din autogara Tiburtina.

 

Psagerii, supuși testului COVID-19

 

Începând de vineri, 31 iulie, pasagerii care sosesc în autogara Tiburtina din Roma din aceste trei țări sunt supuși nu numai testului serologic, ci și așa-numitului „tampon rapid”. Testele de seroprevalență sunt active și în stația de autobuz din Anagnina, Asl Roma 2, informează today.it.

Pentru cei care sosesc la Roma din România, Bulgaria și Ucraina cu autoturisme proprii este disponibil un centru „drive-in” la spitalul Forlanini.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel