Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia, zguduită de un nou cutremur puternic: „O lovitură răsunătoare, dar scurtă”
WhatsApp
Un nou cutremur puternic astăzi în Marche, Italia. Seismul a avut magnitudinea de 4 pe scara Richter. 
Italia, zguduită de un nou cutremur puternic: „O lovitură răsunătoare, dar scurtă”

Cutremur în Marche. Șocurile seismice din mare continuă. Un locuitor din Senigallia povestește pentru agenția Ansa momentele noului șoc puternic, cu magnitudinea de 4 grade pe scara Richter, înregistrat în largul coastei Marche, în special în zona Senigallia din provincia Ancona la ora locală 13:35. O „lovitură” care a fost percepută și în Fano și Ancona. „Am auzit-o distinct, a fost foarte puternic, dar scurt”, relatează un locuitor din Fano.

Momentele de ieri dimineață au fost retrăite pentru câteva momente. Cutremurul a provocat momente de panică și pagube, deși limitate, în diferite zone din Marche. „Când am simțit acele șocuri puternice”, spune Mario Barbaresi, fost fotbalist torinez, „am luat câinii și am ieșit. Nu am tras așa spaimă nici măcar când jucam”.

Populația din Marche rămâne în alertă. Există o teamă de noi cutremure.

 

Vezi și 

 

Italia, zguduită de cutremure: Un seism puternic cu magnitudinea 5,7, urmat de 20 de replici

 

Un cutremur cu magnitudinea 5,7 în largul coastei adriatice a Italiei a zguduit miercuri regiunea Marche (centru-est), a anunţat Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV), determinând locuitorii panicaţi să iasă în stradă, transmite France Presse.

Cutremurul a fost resimţit până la Roma. Serviciile de protecţie civilă nu au raportat victime sau pagube imediate. Cu toate acestea, şcolile au fost închise în regiune pentru inspecţii, iar trenurile au fost anulate, potrivit autorităţilor regionale.

Cutremurul, care s-a produs în largul mării, la o adâncime de opt kilometri, a avut loc imediat după ora 07:00 (06:00 GMT). Acesta a fost urmat câteva minute mai târziu de 20 de replici.

Biroul premierului Giorgia Meloni a declarat că se află în „contact permanent” cu protecţia civilă şi cu autorităţile din regiunea Marche.

2016, un cutremur care zguduit regiunile Marche, Umbria şi Lazio a provocat moartea a 297 de persoane şi rănirea altor sute.

Citește mai multe detalii AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel