Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Un român și-a amenințat vecinii și apoi carabinierii care au venit să-l calmeze
WhatsApp
Un român, în vârstă de 54 de ani, arestat în Sezze, în urmă cu un an, a fost condamnat astăzi la șase ani de închisoare pentru tentativă de omor. Procuratura ceruse inițial o pedeapsă de nouă ani și patru luni.
Italia. Român arestat de carabinieri. Acesta este acuzat pentru infracțiuni comise în străinătate și avea mandat european de arestare / Foto ILUSTRATIV

Șase ani de închisoare. Aceasta este sentința pentru românul A. B., care s-a prezentat astăzi în fața judecătorului pentru ședința preliminară a Tribunalului Latina Giuseppe Molfese cu acuzațiile de tentativă de omor a unui carabinier, rezistență la un funcționar public, prejudicii și amenințări.

Bărbatul de 54 de ani, de origine română, cu domiciliul în Sezze, provincia Latina, Lazio din Italia, a ajuns în închisoare pe 7 ianuarie anul trecut după ce i-a atacat pe carabinierii care au intervenit în locuința sa la apelul unui vecin obligat să fugă împreună cu soția și copilul din locuință din cauza ameninţărilor cu moartea ale românului

 

Românul a amenințat un agent care a venit să aplaneze scandalul

 

Potrivit procurorilor, românul, înarmat cu o bâtă, stricase ramele ferestrelor şi geamurile casei vecinului. La sosirea militarilor, situația se înrăutățise și mai mult pentru că se aruncase asupra unuia dintre ei, amenințându-l cu un ascuțitor de cuțite de măcelar, un ferăstrău și alte unelte, îndreptându-le spre gâtul și capul polițistului care îl pusese la pământ pentru a-i opri furia.

Procesul, la cererea apărării, reprezentată de avocata Alessia Viță, s-a desfășurat cu procedură prescurtată. Procurorul Valentina Giammaria a cerut la finalul rechizitoriului o pedeapsă de 9 ani și patru luni de închisoare în timp ce apărarea a încercat să reducă acuzațiile aduse românului.

La încheierea procesului, judecătorii l-au condamnat la șase ani de închisoare pe român.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel