Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. RESTRICŢII noi ADOPTATE de Guvern până pe 24 noiembrie. Decretul ministerial intră în vigoare de luni
WhatsApp
Premierul Giuseppe Conte a semnat Decretul ministerial care intră în vigoare luni. Duminica și în zilele de sărbători legale, barurile și restaurantele pot rămâne, în cele din urmă, deschise. 

Primul ministru Giuseppe Conte a semnat Decretul ministerial care intră în vigoare luni, 26 octombrie, până la 24 noiembrie.

Închiderea locurilor publice este fixată la ora 18:00. În zilele de duminică și de sărbătorile legale, barurile și restaurantele pot rămâne deschise, în ciuda faptului că proiectul iniţial prevedea închiderea tuturor restaurantelor, barurilor sau alte servicii de catering în aceste zile.

Avizul Comitetului Științific Tehnic transmis guvernului a revenit asupra acestui aspect, deoarece potrivit experților „deschiderea duminicală a restaurantelor poate fi utilă pentru a limita întrunirile de familie”.

Și pe baza acestor considerații s-a decis acceptarea cererii Regiunilor.

 

Decretul ministerial, în vigoare timp de o lună

 

Oamenii de știință și-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la recomandarea de a limita circulația între municipalități, de asemenea, deoarece datele arată că focarele sunt în principal în zonele metropolitane.

Rezerve puternice și în ceea ce privește decizia de autorizare a târgurilor internaționale.

În rest, au fost de acord cu textul guvernului.

Textul iniţial al guvernului italian poate fi citit aici: Italia. Cum arată noile restricţii şi de când ar putea intra în vigoare? Regiunile încă nu au căzut la acord cu guvernul

Ultimul bilanţ indică circa 20.000 de cazuri noi de contaminare în 24 de ore, totalul de la începutul pandemiei ajungând la peste 500.000, cu 37.000 de decese.

Şcolile şi grădiniţele vor rămâne deschise în Italia, 75% din cursurile din licee şi universităţi desfăşurându-se în schimb online.

Totodată, populaţia este îndemnată să evite pe cât posibil transportul în comun şi deplasările în afara comunităţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel