Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Părinții români care și-au abandonat bebelușul pe stradă, condamnați. Cristian și Maria nici nu aveau bani să-i cumpere lapte lui Zeno
WhatsApp
Un pakistanez care mergea la muncă a observat un bebeluș pe trotuar la colțul unei străzi din Golosine, Verona, Italia. Pruncul a fost abandonat la numai 4 luni de o mamă și un tată, ambii români, care nu „aveau suficiente posibilități economice" să aibă grijă de micuțul lor. Ieri, la un an de la evenimentul care a stârnit emoție în toată Italia, părinții bebelușului au fost condamnați, fiecare, la pedeapsa de 12 luni de închisoare cu suspendare.
Italia. Părinții români care și-au abandonat bebelușul pe stradă, condamnați. Cristian și Maria nici nu aveau bani să-i cumpere lapte lui Zeno

După ce l-au salvat pe bebeluș, medicii au decis să-i dea numele de Zeno, un nume care aduce aminte de părintele spiritual al Veronei. Pe 15 octombrie 2020, când nou-născutul a fost găsit la scurt timp după miezul nopții și transportat imediat cu ambulanța la spital, a fost dorința populației ca acest nume să-i fie dat micuțului, în mod simbolic. 

A doua zi după descoperirea sa, s-a aflat că Zeno era fiul unui cuplu de tineri români fără domiciliu stabil și fără loc de muncă: „Erau zile când nici nu aveau bani să cumpere lapte pentru a-l da nou-născutului”, dezvăluie avocata Sabrina Felicioni.

În instanță, ieri, părinții români au preferat să nu se prezinte la procesul în care erau acuzați de neglijență agravată a unui minor: „Să fie prezenți în sala de judecată ar fi fost prea dureros emoțional pentru ei, ar fi însemnat redeschiderea unei plăgi”.

 

„Pericolul redus la care era expus minorul”


Acum copilul se află în plasament la un alt cuplu: „Părinții naturali speră ca acest copil să aibă un viitor mai bun. În momentul în care situația lor profesională și economică se va stabiliza, vor dori să-l poată lua înapoi”, a mai spus avocata. 

Datorită înțelegerii la care a ajuns apărarea cu procurorul, Cristian și Maria Mădălina, în vârstă de 31 și 35 de ani, au obținut de la judecătorul Paola Vacca permisiunea pentru negocierea pedepsei ținând cont nu numai de situația lor economică precară, ci și de caracterul episodic al faptului și, în final, „pericolul redus la care era expus minorul, fiind găsit rapid de un trecător după ce a fost lăsat într-o zonă deschisă publicului”.

 

Părinții români nu aveau un loc de muncă stabil

 


La acea vreme, părinții români erau în Italia de peste un an, dar nu și-au găsit un loc de muncă stabil. În acel moment, pandemia Covid nu făcuse altceva decât să le agraveze situația deja problematică.

Din acest motiv, cuplul a decis atunci să se mute din orașul Vicenza, unde locuiau de câteva luni, la un compatriot din Verona, care locuiește aproape de locul unde au fost găsiți în via Chioda.

Conaționalul care a găzduit tinerii părinți, după ce și-a dat seama că cei doi s-au întors fără copil și după ce a auzit la televizor despre descoperirea unui nou-născut și căutări în curs de depistare a tatălui și a mamei, a sesizat poliția punându-i pe români să se autodenunțe.

În același timp, în pătuțul său din secția de terapie intensivă neonatală, micuțul Zeno și-a revenit ca un luptător și, din fericire, probabil nu-și va aminti niciodată de ceea ce i s-a întâmplat. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel