Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia, ordonanță împotriva secetei: Interzis să vă spălați mașina între orele 8 - 21, curățați vasele cu apa de la paste
WhatsApp
În timp ce căldura extremă și seceta continuă să lovească Italia, apar tot mai multe măsuri de combatere a risipei de apă în toată Peninsula: de la spălarea vaselor cu apă de la paste până la mașinile de spălat complet încărcate. Este interzisă spălarea mașinii, motocicletei sau bicicletei între orele 8:00 și 21:00, dar și udarea grădinilor și plantelor.
Italia, ordonanță împotriva secetei: Interzis să vă spălați mașina între orele 8 - 21, curățați vasele cu apa de la paste

ATERSIR, Agenția Teritorială pentru Servicii de Apă și Deșeuri Emilia Romagna, a dat o ordonanță care prevede interzicerea utilizării apei în afara gospodăriilor pentru toate municipalitățile din regiune. Astfel, este interzis să vă spălați mașina, motocicleta sau bicicleta între orele 08:00 și 21:00. Dar și udarea grădinilor și a plantelor, pentru care este indicat să se refolosească apa cu care se spală fructele și legumele. Cei care încalcă prevederea ar putea primi amenzi de la 25 la 500 de euro. Restricțiile sunt de așteptat să se încheie pe 21 septembrie, la sfârșitul verii.
 
Între timp, municipiul Bologna a emis și un manual pentru reducerea risipei de apă: pe lângă interdicțiile deja enumerate, este indicat să se spele la mașina de spălat doar la temperaturi scăzute și cu încărcătură maximă.

Apă „cu porția” în Italia. Cea mai gravă criză din ultimii 70 de ani: „Nu mai spălați mașinile și nu mai udați gazonul!”

 

Unii cetățeni au un consum de apă maxim zilnic. Dacă exagerează, serviciul este întrerupt

 

G Ad:

Peluzele, grădinile și piscinele ajung în punctul de vedere al ordonanțelor multor alte municipalități italiene. De la Voghera la Parma, Padova, Perugia, Vicenza, Pistoia, Padova, Spoleto, Reggello, Reggio Emilia: apa potabilă trebuie folosită numai pentru alimentație sau salubritate.

În municipiul Pergine Valsugana, din provincia autonomă Trento, plantele pot fi udate, dar numai cu stropitoare de până la 12 litri. În Imperia, în schimb, cetățenii au un consum maxim zilnic: dacă exagerează, serviciul este întrerupt. În Cogoleto, în provincia Genova, ordonanța prevede că nu se poate face duș pe plajă.

Italia decretează stare de urgență în mai multe regiuni: Seceta atinge niveluri istorice
 
Apoi se deschide capitolul fântânilor publice. La Milano, primarul Beppe Sala a închis toate fântânile publice. O decizie care este urmărită similar în multe alte municipalități ale Peninsulei: de la Mantua până la Montesilvano, în Abruzzo, trecând prin Sulmona și Levico Terme, în provincia Trento. Într-un mod mai puțin radical, alte administrații au ales în schimb să reducă debitul de apă din fântâni: este cazul lui Cingoli, în regiunea Marche, și al Trento.
 
În sfârșit, există municipalități care recurg și la înțelepciunea populară străveche pentru a contracara criza apei: este cazul San Severino, care sfătuiește cetățenii să spele manual vasele și paharele cu apa de gătit a pastelor, care datorită amidonului are o puternică putere de degresare.

Măsuri extreme în Italia: Saloanele de înfrumusețare și frizeriile au interdicții să spele părul clienților. Amenzile sunt uriașe!

 

------------------------------------

Dragi cititori, pagina de Facebook a site-ului ȘtiriDiaspora întâmpină probleme din cauza unor restricții abuzive care ne limitează impactul, iar astfel nu mai putem ajunge la dumneavoastră. Dacă doriți să fiți în continuare la curent cu cele mai importante știri și evenimente din Diaspora, vă rugăm să urmăriți și noua pagină a site-ului nostru:  

https://www.facebook.com/stiridiasporaexclusiv      

Vă mulțumim ca sunteți alături de noi,

Echipa ȘtiriDiaspora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
11 aug 2022, 15:15
DCMedical.ro
11 aug 2022, 16:07
DCBusiness.ro
11 aug 2022, 23:35
DefenseRomania.ro
10 aug 2022, 21:36
DCBusiness.ro
11 aug 2022, 23:35
DefenseRomania.ro
10 aug 2022, 21:36
DCNews.ro
11 aug 2022, 15:15
DCMedical.ro
11 aug 2022, 16:07
Spectacola.ro
11 aug 2022, 13:35
Spectacola.ro
11 aug 2022, 13:35
RadioDCNews.ro
11 aug 2022, 14:44
RadioDCNews.ro
11 aug 2022, 14:44
Astrosens.ro
09 aug 2022, 16:17
Astrosens.ro
09 aug 2022, 16:17