Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. O badantă româncă riscă închisoarea după ce și-a dat demisia: „Am nevoie de ajutor! Nu mai pot face față singură”
WhatsApp
O badantă româncă riscă o condamnare pentru imigrația ilegală și are un proces în desfășurare în nord-vestul Lombardiei din Italia. 

Povestea unei îngrijitoare românce se termină în fața judecătorului din Lecco, Italia, și riscă să fie condamnată. Un caz care face ecou după ce românca a sosit în Italia pentru muncă și a ajuns să se confrunte acum cu un proces pentru imigrare ilegală.

Italia. Se cere închisoare pe viață pentru o badantă româncă. Pensionarul i-a promis că se va căsători cu ea și că-i va lăsa toată averea

 

Badanta româncă: „Nu mai pot face față singură solicitărilor femeii pe care o asist”

 

Povestea își are originea în anul 2019, când femeia, în vârstă de 53 de ani, originară din România, ajunge în Italia în căutarea unui loc de muncă. Obține un prim permis de ședere, apoi apelează la sindicatul care îi găsește un loc de muncă ca îngrijitoare într-o familie din Brianza, unde are grijă de o femeie, în vârstă de 94 de ani, și care are nevoie de asistență zilnică, zi și noapte.

Primele luni sunt minunate, badanta româncă se simte bine și între timp întâlnește un domn distins care locuiește lângă vila pensionarei. Se naște o prietenie care în timp devine ceva mai mult și începe o relație adevărată.

Între timp, starea pensionarei se înrăutățește, iar badantei românce îi vine din ce în ce mai greu să aibă grijă de ea singură. Astfel, le cere membrilor familiei bătrânei un ajutor, măcar jumătate de zi. Răspunsul familiei este nu, iar apoi merge la sindicatul care i-a găsit postul de muncă, unde ilustrează situația și după câteva discuții renunță și își dă demisia. Motivul: „Nu mai pot face față singură solicitărilor femeii pe care o asist”.

Italia. O badantă s-a ales cu un apartament de 2.600.000 euro, 125.000 euro de cheltuială pe săptămână și o asigurare de viață de 3 milioane

 

În perioada dintre demisie și căsătorie, românca a avut o ședere ilegală în Italia

 

A doua zi după demisia badantei românce, agenția provincială de ocupare a forței de muncă Lecco raportează la Parchet cazul femeii, fostă îngrijitoare aflată la acea vreme într-o formă ilegală în Italia. Câteva săptămâni mai târziu, românca se căsătorește cu iubitul ei, care este cu trei ani mai tânăr. Dar conform legii, în acele săptămâni dintre demisia ca îngrijitoare și căsătorie, șederea a fost ilegală.

Pentru aceasta a ajuns în instanță și trebuie să răspundă pentru imigrația ilegală. 

Procesul este în desfășurare.

Italia. Badantă româncă de 60 de ani, condamnată la ani grei de închisoare: „Copiii pensionarei nu meritau să trăiască această tragedie”

 

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel