Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Muncitori români, puși în pericol chiar de un conațional: 15 patroni la audieri, amenzi de 150.000 euro
WhatsApp
Munca nedeclarată pe șantiere, patru firme suspendate și amenzi de 150.000 de euro. Unitatea de Carabinieri a inspectoratului de muncă Vicenza, împreună cu comandamentele stațiilor Chiampo și Trissino, în cadrul activității de control obișnuit care vizează verificarea respectării legislației privind protecția sănătății și securității lucrătorilor la locul de muncă, precum și pentru prevenirea și reprimarea fenomenului de exploatare prin muncă și muncă nedeclarată, a efectuat verificări țintite în cadrul șantierelor situate în municipiile Trissino și Chiampo, regiunea Veneto din Italia. 
Italia. Muncitori români, puși în pericol chiar de un conațional: 15 patroni la audieri, amenzi de 150.000 euro

Rezultatul inspecțiilor a permis să se constate prezența, în șantierul de la Trissino, a unei companii românești complet necunoscute organelor responsabile, care a funcționat ca subcontractant la o societate cu sediul în Verona. Așadar, cei zece muncitori români ai societății au fost plasați direct sub firma pentru care lucrau în subcontractare. Firma românească a fost suspendată imediată pentru muncă nedeclarată și pentru abateri grave de securitate.

„Mirosea groaznic și casa era plină de saci de gunoi”. Muncitori români, descoperiți înghesuiți în două case din Olanda: „Numărul lor a crescut brusc”

În total, 15 antreprenori au fost îndrumați la Parchetul Vicenza în cele trei șantiere inspectate și au fost emise patru ordine de suspendare a activității de întreprinzător, dintre care unul pentru muncă nedeclarată și trei pentru încălcări grave ale sănătății și securității la locul de muncă.

Au fost aplicate în total 19 amenzi în valoare de aproximativ 120.000 de euro, au fost contestate zece abateri de maxi-amenzi pentru muncă ilegală în sumă de 36.000 de euro și au fost recuperate contribuții și sporuri în valoare de peste 60.000 de euro.

Italia. Un patron român s-a „îmbogățit” cu 830.000 euro, după ce și-a adus 92 muncitori să lucreze la negru: Sechestru pe casă, conturi și pe iaht

 

Lista încălcărilor privind sănătatea și securitatea la locul de muncă

 

Încălcările privind sănătatea și securitatea la locul de muncă „au fost impuse pentru neîntocmirea planului de securitate în exploatare, pentru pericolul căderii în gol de la o înălțime mai mare de 2 metri, neverificarea trimestrial a cablurilor macaralei, lipsa parapeților, lipsa de pregatire a angajaților, neverificarea adecvării tehnice și profesionale de către client sau conducătorul de proiect”, au transmis autoritățile.

Verificările continuă în întreaga provincie, întotdeauna în colaborare cu comandamentul provincial al Carabinierilor din Vicenza.

Belgia. Muncitori români neplătiți, alungați cu forța de patron după ce au refuzat să plece: „Nu vrem ca acest caz să fie acoperit”

 

------------------------------------

Dragi cititori, pagina de Facebook a site-ului ȘtiriDiaspora întâmpină probleme din cauza unor restricții abuzive care ne limitează impactul, iar astfel nu mai putem ajunge la dumneavoastră. Dacă doriți să fiți în continuare la curent cu cele mai importante știri și evenimente din Diaspora, vă rugăm să urmăriți și noua pagină a site-ului nostru:  

https://www.facebook.com/stiridiasporaexclusiv             

Vă mulțumim ca sunteți alături de noi,

Echipa ȘtiriDiaspora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel