Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Mamă româncă, condamnată la închisoare după ce soțul italian a acuzat-o că a răpit copilul pe care îl aveau împreună
WhatsApp
O mamă româncă, în vârstă de 34 de ani, a fost condamnată, astăzi, de către instanţa Pavia, la doi ani de închisoare după ce a fugit cu fiul ei din Italia în România.

Mama româncă fusese inculpată și adusă în instanța de judecată sub acuzația de „răpire și reținere a unui minor în străinătate”.

Femeia a avut o relație cu un bărbat italian, în vârstă de 41 de ani, rezident în Bresciano, dar cu domiciliul în provincia Pavia, relație care a durat din 2010 până în 2014.

În anul 2011 românca a născut un copil care locuia cu ei în Italia. Însă, atunci, părinții hotărâseră să-și încheie povestea de dragoste din cauza certurilor frecvente. De atunci, gestionarea relației dintre părinți și copil se desfășura în mod pașnic, iar cei doi adulți locuiau separat.

 

Românca a plecat cu micuțul ei în țara natală

 

Cu toate acestea, în luna mai a anului 2016, românca își luase copilul, „evitând orice comunicare, ținându-l cu ea în țara natală și împiedicându-l pe tată să-și exercite autoritatea părintească”, conform acuzației.

Un moment de mare angoasă pentru tată, care a depus plângere cu privire la incident.

Între timp, tatăl copilului, în luna septembrie a aceluiași an, obținuse de la Tribunalul din Brescia custodia exclusivă a copilului întrucât românca își exprimase anterior dorința de a se muta în Statele Unite ale Americii.

Până la urmă, mama româncă fusese pusă sub acuzare și adusă în sala de judecată cu somație directă de către Parchetul Pavia în 2017. Acum, în urma desfășurării procesului, a sosit sentința în primă instanță, pentru care femeia a fost condamnată la doi ani de închisoare. 

 

Bebeluș român, răpit de propriul tată, în Italia

 

Luna trecută, un bebeluș român de numai două luni a fost răpit de propriul tată în Mirto Crosia, Italia. Românul a profitat de faptul că partenera sa nu era acasă, a luat fetița de două luni în brațe și a fugit. Se pare că românul ar fi vrut să părăsească Italia.

Tatăl român s-a îndepărtat de Mirto Crosia împreună cu fiica sa nou-născută. Mama bebelușului a fost anunțată printr-un mesaj pe telefonul mobil de bărbat că a luat fetița și a fugit. Românca, speriată, s-a îndreptat către secția de poliție locală care a început căutarea.

Telefonul mobil al bărbatului a fost localizat în provincia Foggia, dar după raportarea de către militari pe întreg teritoriul național, tatăl fugar s-a întors în Calabria. Militarii l-au identificat în Rossano și l-au arestat. Copilul a fost imediat încredințat tinerei mame.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel