Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Giuseppe Conte, apel înainte de moţiunea de cenzură: "Nu există nicio justificare plauzibilă"
WhatsApp
Premierul italian Giuseppe Conte a făcut apel luni la sprijinului parlamentului, cerând să nu perturbe planurile guvernului de combatere a pandemiei de coronavirus, înaintea unui vot în Camera Deputaţilor asupra unei moţiuni de cenzură, relatează DPA şi Reuters.

Prim-ministrul a spus că guvernul său "a avut grijă la maxim" de interesele italienilor în timpul crizei sanitare, adăugând că Italia trece prin "momente dramatice" în lupta împotriva coronavirusului şi că o criză politică riscă să aducă prejudicii ţării în actualul context.

Planul său de a ajuta Italia să îşi revină este "mult îmbunătăţit", a precizat premierul.

Fostul premier Matteo Renzi şi-a retras săptămâna trecută micul său partid, Italia Viva, din coaliţia guvernamentală, spunând că nu este mulţumit de planurile lui Conte de relansare a economiei.

În discursul de luni, Conte a afirmat că "nu există nicio justificare plauzibilă" pentru decizia lui Renzi.

Dacă Giuseppe Conte va supravieţui votului de luni din Camera Deputaţilor, se va confrunta marţi cu un nou vot, în Senat, camera superioară.

Atenţia este concentrată în special asupra Senatului, unde pare aproape sigur că Giuseppe Conte nu va reuşi să obţină o majoritate absolută, după ce încercările sale de a-i convinge pe centriştii din opoziţie să îl susţină au eşuat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel