Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Dreptate pentru tânăra mamă româncă, ucisă pentru câțiva bănuți: Călăii Alinei, care îi erau verișori, condamnați pe viață
WhatsApp
Criminalii care au ucis-o pe Alina Elena Biță pentru câțiva bănuți au fost condamnați la închisoare pe viață în Italia.

Curtea Supremă a respins recursurile a celor doi verișori ai victimei, ucisă în locuința acesteia din Cerda, Palermo, în octombrie 2017. În casă era prezentă și fetița care la acea vreme avea doar 11 luni. 

Italia. Criminalul român care şi-a ucis mama şi sora, analizat de procurori: „Lucid, rece, fără remuşcări”

 

Paul și Florin erau verișorii Alinei

 

A fost sugrumată și ucisă, nu departe de fiica ei care atunci avea doar 11 luni, pentru câteva monede și câteva obiecte de valoare modestă. Călăii Alinei Elena, în vârstă de 28 de ani, la 9 octombrie 2017, în casa în care locuia cu soțul ei din Cerda, Palermo, în via Sciolino, au fost Paul Andrei Todirașcu, în vârstă de 22 de ani, și Florin Buzilă, în vârstă de 21 de ani. Cei doi, verișori ai victimei, vor trebui să execute pedeapsa cu închisoare pe viață. Această condamnare pentru inculpați a fost stabilită încă din prima instanță de judecată, într-un proces care s-a desfășurat cu procedură prescurtată.

Italia. O româncă și-ar fi ucis socrii, i-a tăiat bucăți și i-a băgat în trei valize: Cadavrele, găsite sfâșiate după cinci ani (VIDEO)

În recurs, anul trecut, Curtea de Axis, prezidată de Mario Fontana, a constatat că două agravante sunt inexistente (motivele zadarnice în legătură cu tâlhăria și cel al săvârșirii crimei în prezența minorilor), dar cu toate acestea nu s-au acordat micșorări ale sentinței. Familia victimei a intentat o acțiune civilă cu ajutorul avocatului Giuseppe Minà.

 

„Eu am fost cel care am ucis-o pe Alina”

 

În acea dimineață, românca a avut încredere și le-a deschis ușa verișorilor ei. Nu își putea imagina care sunt intențiile lor reale, adică să o jefuiască. După cum au stabilit judecătorii, copilul victimei nu se afla în aceeași cameră când mama ei a fost sugrumată, cum s-a presupus inițial și așa cum a susținut întotdeauna procurorul.

Todirașcu, care și-a recunoscut responsabilitățile, și Buzilă au fost opriți de carabinieri la câteva luni după crimă și inițial s-au acuzat reciproc. Atunci primul a mărturisit în fața grupului de la Termini Imerese că prietenul ar fi ținut-o pe româncă nemișcată în timp ce el ar fi sugrumat-o: „Eu am fost cel care am ucis-o pe Alina”, a declarat el, „m-am repezit asupra ei, strângându-i gâtul cu toată puterea”. Cei doi au fost condamnați la închisoare pe viață prima dată pe 4 octombrie 2020. Cadavrul victimei a fost găsit pe podeaua casei acesteia și o vecină a tras un semnal de alarmă, îngrijorată de plânsul neîncetat al bebelușei Alinei.

Italia: O întreagă FAMILIE de români, ACUZATĂ de crimă. L-au așteptat și l-au UCIS

Anchetatorii au spus că soțul Alinei Elena Biță era la momentul uciderii femeii la serviciu. Traseul crimei a fost dezvăluit abia mai târziu, din cauza unor urme de pe gâtul tinerei. Esențială pentru anchetă a fost munca lui Ris di Messina, care a reușit să identifice o urmă a ADN-ului lui Todirașcu sub unghia victimei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel