Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Afaceristă româncă, trimisă în închisoare: I s-au confiscat bunuri de 550.000 de euro
WhatsApp
O afaceristă româncă din Lucca, regiunea Toscana din Italia, a intrat în atenția Gardei de Finanțe și i s-au confiscat bunuri în valoare de 550.000 de euro. Femeia a fost condamnată și la doi ani de închisoare.

„Militarii comandamentului provincial al poliției financiare din Lucca au efectuat o confiscare de peste jumătate de milion de euro, egal cu profitul din evaziune fiscală, împotriva unei românce care deține o firmă care activează în sectorul nautic”, anunță astăzi  autoritățile.

Operațiunea provine dintr-un control fiscal, încheiat de grupul Viareggio în 2019, împotriva unei companii individuale cu sediul în Camaiore, care activează în sectorul reparațiilor și întreținerii navelor comerciale și ambarcațiunilor de agrement.

Activitatea de inspecție s-a încheiat cu imputarea unei baze de impozitare scăzute cu aproximativ 3 milioane de euro și TVA neachitată de aproximativ 400.000 de euro. Proprietara firmei, o femeie de origine română, a fost denunțată la procurorul din Lucca pentru nedepunerea declarației, infracțiune care prevede o pedeapsă cu închisoarea de până la cinci ani.

 

Judecătorul a trimis-o în închisoare și a dispus şi confiscarea bunurilor

 

Concomitent cu plângerea la autoritatea judiciară, Garda de Finanțe din Viareggio a solicitat și a obținut și emiterea unui decret de sechestru preventiv a profitului infracțiunii, egal cu impozitul eludat, care a fost ulterior efectuat. Recent, în urma acceptării de către instanţa Lucca a cererii de „acordare de recunoaştere a vinovăţiei”, proprietara firmei a fost condamnată la doi ani închisoare. Odată cu condamnarea, judecătorul a dispus şi confiscarea bunurilor aflate în posesia condamnatului, care fuseseră deja sechestrate anterior.

Odată cu confiscarea definitivă efectuată de grupul Viareggio, bunurile intră definitiv în cuferele statului, restituind astfel comunității averea acumulată ilegal.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel