Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Irlanda. Un escroc român s-a dat drept italian, francez și ceh și a reușit să spele 23 milioane de euro: „Oamenii trebuie să fie precauți!”
WhatsApp
Un escroc român a folosit opt acte de identitate pentru a deschide 17 conturi bancare între iunie 2016 și aprilie 2019. Bărbatul a fost condamnat la șase ani și jumătate de închisoare în Irlanda după ce și-a ajutat gruparea să spele bani produși dintr-o înșelătorie online în valoare de 23 de milioane de euro la nivel european.
Irlanda. Un român s-a dat drept italian, francez și ceh și a reușit să spele 23 milioane de euro: „Oamenii trebuie să fie precauți!”

Gheorghe G., în vârstă de 35 de ani, s-a dat drept cetățean italian, francez și ceh atunci când și-a ajutat gruparea să spele 23 de milioane de euro. Românul, clasificat drept membru de „al doilea nivel” al uneia dintre cele mai prolifice bande de fraudă din Europa, a folosit opt nume diferite pe cărți de identitate false pentru a deschide 17 conturi bancare între iunie 2016 și aprilie 2019.

Dar rolul său în bandă s-a încheiat acum, după ce a fost condamnat, ieri, la Tribunalul din Dublin, Irlanda, pentru rolul său în înșelătorie.

El a fost condamnat după ce a pledat vinovat pentru două capete de acuzare de folosire a unui instrument fals și două capete de acuzare pentru spălare de bani.

Un alt membru al bandei, Daniel S., a fost, de asemenea, condamnat la doi ani și opt luni pentru rolul său în frauda online.

3. -imagine fara descriere- (irlanda--un-roman-s-a-dat-drept-italian--francez-si-ceh-si-a-reusit-sa-spele-23-milioane-de-euro-oamenii-trebuie-sa-fie-precauti-3.jpg)

Un român care a dat lovituri în toată Europa, prins în Olanda: Metoda prin care reușea să cumpere haine scumpe la preț de chilipir

 

Zece persoane au fost condamnate în Irlanda

 

Zece persoane au fost condamnate în Irlanda după ce au fost identificate de anchetatori în cadrul „Operațiunii Omena”. Doi au fost condamnați în Finlanda, în timp ce un al treilea a fost închis în Olanda. Un altul a fost extrădat și în Marea Britanie.

Banda a fost operată de rulote, tractoare, mașini agricole, mașini de epocă și ceasuri de designer pe site-urile de vânzare din întreaga Europă. De asemenea, au înființat companii pentru a convinge cumpărătorul că sunt comercianți legitimi.

Rolul lui Gheorghe G. a fost să călătorească în Irlanda pentru a deschide conturile bancare pentru că vorbea bine limba engleză.

Victimele au plătit cumpărarea unor bunuri care nu le-au mai fost livrate niciodată. Gruparea a mutat 5,7 milioane de euro prin băncile irlandeze. Deși nu au fost oferite articole spre vânzare în Irlanda, gruparea a folosit conturi bancare irlandeze pentru a primi numerar din vânzările lor false. Victimele au fost vizate pe tot globul, inclusiv în Europa, Columbia, Coreea de Sud, Liban și SUA.

2. -imagine fara descriere- (irlanda--un-roman-s-a-dat-drept-italian--francez-si-ceh-si-a-reusit-sa-spele-23-milioane-de-euro-oamenii-trebuie-sa-fie-precauti-2.jpg)

Escrocheria prin metoda „şmen”, din nou în vogă în România. Ce trebuie să știi ca să te ferești de escroci

 

„Frauda online a devenit o problemă enormă”

 

Condamnarea lui Gheorghe G. a fost salutată de detectivul Michael Cryan de la Biroul Național de Criminalitate Economică a Garda. „Această condamnare arată nivelul de mare cooperare dintre Gardai și colegii noștri din Europol, Marea Britanie, Olanda și Finlanda. Rezultatul arată ce se poate realiza atunci când forțele de poliție lucrează împreună la investigațiile transnaționale privind criminalitatea organizată. Gruparea nu mai operează în Irlanda, dar oamenii trebuie să fie precauți atunci când fac achiziții online, în special cele sub formă de utilaje”.

Un total de 670.000 de euro au fost confiscați din conturile legate de fraudator.

Judecătorul Dara Hayes a descris faptele drept „o infracțiune gravă comisă în contextul unei criminalități grave”.

Judecătorul principal a subliniat, de asemenea, că „frauda online a devenit o problemă enormă”.

Spania. Doi escroci români au dat lovitura cu metoda „magia”. Cum acționau

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel