Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Irlanda introduce un formular de carantină OBLIGATORIU pentru toţi cetăţenii care intră în ţară
Călătorii care sosesc în Irlanda vor fi obligaţi prin lege să informeze autorităţile despre locul în care vor respecta carantina de 14 zile, impusă pentru a lupta împotriva răspândirii noului coronavirus, a anunţat vineri ministrul sănătăţii, Simon Harris, citat de AFP:

Guvernul de la Dublin analizează posibilitatea de a decreta obligatorie carantina, în prezent doar recomandată cu insistenţă, a precizat Simon Harris.

Cu începere de joi şi cel puţin până la 18 iunie, călătorii care sosesc în Irlanda vor trebui să completeze un formular precizând adresa locului în care se vor izola.

"Este vorba despre măsuri extraordinare, dar sunt necesare în această criză de sănătate publică", a declarat ministrul sănătăţii.

Contravenienţii vor risca o amendă de până la 2.500 de euro sau chiar şase luni de închisoare.

Documentul, disponibil deja în terminalele de feriboturi şi aeroportuare, dar până atunci fără să fie obligatoriu, va asigura o "urmărire mai precisă şi rapidă" consecutivă noilor cazuri.

"Formularul va servi la facilitarea controalelor pentru a verifica dacă persoanele care ajung în ţară rămân acolo unde au declarat" că vor sta în carantină, a adăugat ministrul sănătăţii într-o conferinţă de presă.

Sunt vizaţi toţi călătorii indiferent de naţionalitate, inclusiv din Regatul Unit care a exceptat sosirile din Irlanda de la măsurile de carantină intrând în vigoare la 8 iunie.

[citeste si]


Știri Vezi toate articolele
24 mai 2020, 19:20
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
26 mai 2020, 10:36
DCMedical.ro
26 mai 2020, 11:05
DCBusiness.ro
26 mai 2020, 11:34
DefenseRomania.ro
26 mai 2020, 09:38