Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Inundațiile fac ravagii în Serbia și Muntenegru, unde șuvoaiele au luat viața la cel puțin patru oameni
WhatsApp
Inundațiile fac ravagii în Serbia și Muntenegru, unde şuvoaiele au ucis cel puțin patru oameni.  
Inundațiile fac ravagii în Serbia și Muntenegru, unde șuvoaiele au luat viața la cel puțin patru oameni

În nordul statului Muntenegru, ploile torențiale au dus la revărsarea mai multor râuri, informează Știrile PRO TV. Și, potrivit autorităților locale, o mașină în care se aflau o femeie și doi copii a fost pur și simplu luată pe sus de ape. Niciunul dintre ei nu a scapăt.

În țara vecină, Serbia, autoritățile au instituit stare de urgență în unele zone, după ce mii de locuințe au fost inundate și mai multe drumuri distruse.

Viiturile au făcut victime, printre ele și un băiețel de doar doi ani. În sprijinul sinistraţilor, în regiunile afectate au fost mobilizate mai multe echipe ale armatei.

 

Vezi și 

 

Ploi abundente și inundații în Marea Britanie. Sute de persoane au rămas fără curent

 

Regatul Unit al Marii Britanii se confruntă cu ploi abundente. Infrastructura feroviară este afectată și au avut loc întreruperi de curent din cauza inundațiilor.  

Sunt așteptate blocaje pe o mare parte a rețelei feroviare din Scoția și din nord-estul Angliei, din cauza inundațiilor și a întreruperilor de curent.

O femeie a dispărut în apă, în râul Don din Aberdeenshire, nord-estul Scoției, în încercarea de a salva un câine. Căutările pentru salvarea acesteia au început vineri, însă au fost suspendate peste noapte.

De câteva zile, mare parte din Scoția și din nord-estul Angliei se confruntă cu ploi abundente.

În nord-estul Scoției, consiliul i-a îndemnat pe rezidenți să-și protejeze proprietățile de inundații. Localnicii din anumite zone, inclusiv Stonehaven și Inverurie, se confruntă cu întreruperi de curent.

Avertismentele de inundații severe au determinat autoritățile din Aberdeenshire să deschidă centre de odihnă pentru populația afectată de inundații.

„Am avut aproape o lună de ploi în unele părți, săptămâna aceasta, și ne așteptăm din nou la același lucru în cursul zilelor de vineri și sâmbătă”, a declarat Vincent Fitzsimons, managerul serviciului de inundații din cadrul Agenției Scoțiene pentru Protecția Mediului.

În total au fost emise șapte avertismente de inundații grave și 30 de avertismente de inundații în Scoția, conform SkyNews. Au fost localizate inundații și în Edinburgh. Ploile au fost atât de abundente încât acumulările mari de apă au acoperit un sens giratoriu din vestul orașului.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel