Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Inundații catastrofale au lovit anumite regiuni din Italia. Mai multe persoane sunt date dispărute și zeci de vehicule au fost luate de ape - VIDEO
WhatsApp
Mai multe persoane sunt date dispărute și zeci de vehicule au fost luate de ape în urma inundațiilor catastrofale care au lovit regiunea Marche din Italia, după ce au căzut 406 mm de ploaie în doar șapte ore.
Inundații catastrofale au lovit anumite regiuni din Italia. Mai multe persoane sunt date dispărute și zeci de vehicule au fost luate de ape / Foto: Unsplash

Cantiano a înregistrat cantitatea uriașă de precipitații, a doua după regiunea Liguria, care a înregistrat 496 mm de ploaie în 6 ore la Montenotte în octombrie 2021. 

 

Inundații puternice în Italia

 

Un clip postat pe Telegram arată oameni cu apă până la brâu în care se agață de umbrele, în timp ce inundațiile pun stăpânire pe regiunea Marche. În jurul lor sunt mașini scufundate în apă noroioasă, în timp ce ploaia continuă să cadă.  

În timp ce aceștia se strecoară prin ea, persoana care ține camera de filmat face o panoramă spre dărâmături și clădiri din apropiere, aflate periculos de aproape de inundații.  

Imaginile arată, de asemenea, un râu uriaș de noroi în Sassoferrato și un râu Sentino inundat, în timp ce apa murdară de noaptea trecută a măturat străzile.

Potopul uriaș de apă pare să transporte moloz și lovește o clădire, în timp ce oamenii privesc, iar în fundal se văd vehicule de urgență.

O altă înregistrare video arată alte ploi torențiale care se revarsă rapid pe străzile din Senigallia, în timp ce serviciile de urgență sosesc la fața locului.

 

 

Alte regiuni care se confruntă cu furtuni sunt Toscana, Umbria, Abruzzo, Fruili Venezia Guilia, Lombardia, Liguria și Molise

 

Este cel mai recent dintr-o lungă serie de fenomene meteorologice extreme care au avut loc în Italia în această vară. Numărul total este de 1.642 în această vară, ceea ce, potrivit asociației de fermieri Coldiretti, este de cinci ori mai mare decât în urmă cu un deceniu. 

Coldiretti a făcut publice cifrele pe baza datelor din baza de date a European Severe Weather Database.

Baza de date ESWD se referă la evenimente precum tornade, ploi torențiale, grindină de mari dimensiuni și descărcări electrice.  

 

Vara lungă și caldă din Italia, marcată de secetă, a fost întreruptă de ploi violente

 

Coldiretti a adăugat că valoarea evenimentelor meteorologice extreme a provocat pagube de peste șase miliarde de euro în agricultură în 2022- 10 la sută din valoarea producției naționale. 

Asociația fermierilor a adăugat: "Suntem în fața consecințelor clare ale schimbărilor climatice, unde evenimentele atmosferice excepționale sunt acum norma și în Italia, cu o tendință de tropicalizare manifestată prin evenimente violente mai frecvente, schimbări sezoniere, precipitații scurte și intense, trecerea rapidă de la soare la vreme rea, cu schimbări semnificative de temperatură care compromit culturile, cu pierderi de producție și daune la structura și infrastructura din mediul rural", conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel