Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
INCREDIBIL. Știrea FALSĂ care face mii de ROMÂNI să PLECE din ȚARĂ
WhatsApp
O situație incredibilă se întâmplă cu românii din Islanda. Aceștia sunt ținuți sub sclavie și forțați să muncească pentru puțini bani trăind în condiții mizere.
Sclavie modernă: Muncitor român vulnerabil "exploatat fără milă” de un conațional în Marea Britanie

Se pare că totul pornește de la o știre falsă care circulă pe rețelele de socializare. Aceasta informează fals faptul că cetățenii străini care se căsătoresc cu o femeie cu cetățenie islandeză primesc 5.000 de euro. Sperând să își găsească jumătatea acolo și să primească bani frumoși de la stat pentru căsătoria lor, românii pleacă la orice firmă le propune vreo ofertă.

Așa ajung scalvii persoanelor care le promit marea cu sarea.

„În jur de 40 de Români au muncit ca sclavii și nu și-au primit banii. Mai grav e că iar ne numesc țigani. Și-au bătut joc de ei, a intrat pe fir și poliția. Mulți vin în Islanda din cauza unei știri false cum că guvernul Islandei plătește 5000 de euro dacă te căsătorești cu o islandeză. Știrea circulă pe Facebook. Grav e că nici contracte de muncă nu au făcute sau cine știe ce au semnat ei. Ei erau plătiți doar cu 400 euro pe lună, când șomajul în Islanda este de 1700 euro și minimum pe economie e de 2.000 euro", a declarat pentru stiridiaspora.ro Ciprian Daniel Iriciuc.

Citește și Belgia. 124 de români EXPLOATAȚI. Amendă URIAȘĂ pentru patron

O anchetă de amploare s-a pornit în Islanda în urma mai multor plângeri. Se pare că românii ținuți sub sclavie după ce au ajuns să își găsească jumătatea în Islanda lucrează la o agenție în construcții.

Românii susțin că nu sunt plătiți și că există mereu probleme din cauza banilor. Unii spun că nu au fost plătiți de luni de zile, iar alții susțin că deloc. Ei consideră că acesta este un act de sclavie având în vedere că sunt puși la muncă grea ore în șir, fără să fie plătiți corespunzător sau deloc și ținuți în condiții în care nici „animalele de fermă nu ar putea sta".

Românii susțin că în ciuda plângerilor repetate, există prea puține răspunsuri. Oamenii speră că vor primi banii și sunt forțați să muncească pentru că nu au cum să plece fără nimic și nu știu unde să meargă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel