Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Incendiu Valencia. S-a aflat cine era bărbatul de pe acoperișul blocului, în momentul izbucnirii focului
WhatsApp
S-a aflat cine era bărbatul văzut pe acoperișul blocului din Valencia, în momentul izbucnirii incendiului. 

De fapt, bărbatul se afla pe terasa apartamentului de la ultimul etaj, acolo unde locuia cu soția și bebelușul lor. Numele său este Rafael Colominas. 

„E foc, hai să mergem," i-a strigat partenerei sale. Soția sa, care în acel moment înregistra un videoclip cu bebelușul lor de 10 luni, nu l-a ascultat, dar bărbatul a repetat disperat. Până la urmă cei trei au folosit liftul și au coborât rapid. „Când am ajuns jos, limba de foc ajunsese deja în locul unde mă aflam cu câteva minute înainte.”

Rafael a avut norocul ca în acea zi să fie acasă. „În mod normal, sunt la sală la acea oră, dar în acea zi de joi eram pe terasă și am sesizat mirosul”, explică el.

„Când m-am uitat pentru a doua oară am văzut focul și am fugit.” El povestește cum a văzut arzând bucăți din fațadă, realizând rapid că acest lucru începea să fie periculos pentru familia lui.

Rafael se vede în primul dintre clipurile filmate

 

Capul lui Rafael, care este surprins pe terasă, apare într-unul dintre cele mai virale videoclipuri ale tragediei din Valencia și arată începutul incendiului de la apartamentul 86 al blocului cu 14 etaje din cartierul Campanar. Fără a-și putea imagina ce se va întâmpla câteva minute mai târziu, el și partenera lui au luat copilul și au coborât de pe ​​terasă. Nici măcar nu și-a luat portofelul cu actele, pe care acum trebuie să le refacă pe toate pentru că, după cum explică Rafael, nu s-au gândit că apartamentul lor, achiziționat în 2014 și renovat complet, va fi distrus în totalitate. 

Cinci zile mai târziu, Rafael s-a întors la apartament în speranța că ar putea intra el sau pompierii să recupereze lucruri de valoare.

Însă, s-a uitat neputincios spre apartamentul lui: „Totul e negru, nu știu dacă din cauza fumului sau dacă totul a ars”. Își dă seama că din cauza flăcărilor care au adus temperaturi și de peste o mie de grade, sunt șanse reduse să mai recupereze ceva. 

Rafael a auzit că vecinii săi au reușit să recupereze niște seifuri din interiorul apartamentelor. El amintește chiar de videoclipul unui vecin care a reușit să găsească niște inele neatinse de flăcări, deși spune că alți vecini și-au găsit aurul topit.

„A ars cordonul ombilical al fiului nostru, prima lui amprentă, toate cadourile de când s-a născut acum 10 luni, toate lucrurile lui...” Acestea sunt lucrurile de care îi pare cel mai rău că le-a pierdut. Spune că hainele și mobila se pot cumpăra, dar nu și primele amintiri menționate. Încă nu înțelege cum cineva a putut autoriza funcționarea unei astfel de clădiri, relatează publicația La Vanguardia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel