Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Incendiu uriaș. O clădire de 14 etaje din Valencia este în flăcări. Spital de campanie, înființat de urgență lângă clădire
WhatsApp
Este incendiu uriaș la o clădire de 14 etaje din Valencia. 

Update ora 00:20: StiriDiaspora a aflat că o româncă administrează clădirea care arde în Valencia! Citește întreaga știre AICI! 

Update ora 23:20 Poliția Locală din Valencia și Poliția Națională au extins perimetrul de securitate în jurul clădirii care arde în Valencia pentru a facilita munca personalului sanitar și a pompierilor. Accesul pe bulevardele General Avilés și Mestre Rodrigo, două dintre arterele principale din nord-vestul orașului, a fost închis circulației.
Clădirea este în continuare cuprinsă de flăcări, iar în zonă se simte un miros puternic de cauciuc ars.

Poliția Locală Valencia a pus la dispoziție numărul de telefon 690 167 830 pentru a acorda asistență rudelor persoanelor afectate de incendiu.

Update ora 23:15: Apar primele informații concrete despre victime. Serviciile medicale de urgență au asistat 14 persoane afectate de incendiul din cartierul Campanar din Valencia. Este vorba despre nouă bărbați, cu vârste între 25 și 57 de ani; de asemenea au mai fost consultate și patru  femei cu vârste între 27 și 81 de ani și un minor sub 7 ani. Cu excepția a două femei care au fost evaluate „la fața locului”, restul au fost transferate în diferite centre spitalicești din Valencia. Nu sunt specificate date despre naționalitatea acestor victime. 

Update ora 23:00 În spitalul de campanie din Valencia au ajuns deja în jur de treizeci de medici voluntari. Mulți dintre medici au venit pe cont propriu și alții au răspuns apelului care s-a făcut la centrele de sănătate. Incendiul este în continuare scăpat de sub control. 

Update ora 22:00. Conform ultimelor informații furnizate de autorități, în bloc locuiesc permanent 450 de persoane. La fața locului s-au deplasat 570 de pompieri. Cartierul în care a izbucnit incendiul nu este unul foarte bogat și în zonă ar fi și mulți români, dar nu se știe cu exactitate dacă vreun român se numără printre victime. Inițial ar fi un număr de 13 victime, număr neconfirmat deocamdată de autorități. Se vorbește chiar despre faptul că la un moment dat mai multe persoane s-ar fi aruncat de teama flăcărilor de la etaj. 

Știrea inițială: 

Incendiul a izbucnit la un etaj superior al clădirii din cartierul Campanar din Valencia. Flăcările, după cum se poate observa din imagini avansează rapid prin clădire și au fost afectate deja mai multe etaje. Pompierii lucrează pentru a salva unele persoane care ar fi putut fi prinse în clădire. 

Mai multe unități de pompieri se află deja la locul incendiului, încercând să stingă flăcările și să le oprească înaintarea. Cu toate acestea, virulența incendiului complică operațiunile și flăcările avansează necontrolat de-a lungul fațadei.

Fațada clădirii este complet în flăcări iar în jur este vizibil un uriaș nor negru de fum. Se pare că focul a izbucnit la etajul opt al clădirii și apoi s-a extins la celelalte etaje. Poliția a izolat zona pentru a facilita operațiunile de salvare.

Clădirea este situată între străzile Maestro Rodrigo și Rafel Alberti. În doar o jumătate de oră, flăcările au afectat întreaga clădire, care a fost construită la începutul anilor 2000. Deși numărul victimelor este încă necunoscut, serviciile de urgență au înființat rapid un spital de campanie în zonă. 

Video:

Youtube video image

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel