Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Încă un eșec pentru armata rusă: Atacul din Donbas "și-a pierdut avântul și e mult întârziat"
WhatsApp
Ofensiva Rusiei în regiunea Donbas din estul Ucrainei "şi-a pierdut avântul şi este mult întârziată", a afirmat duminică dimineaţa serviciul de informaţii militare al Regatului Unit, transmite Reuters. 
Ucraina. Un băiat de doar 10 ani a cumpărat din economiile sale un încărcător solar portabil pentru forțele armate

"În condiţiile actuale, este puţin probabil ca Rusia să-şi accelereze semnificativ ritmul de avansare în următoarele 30 de zile", a adăugat serviciul de informaţii al armatei britanice în buletinul său regulat asupra situaţiei din Ucraina publicat pe Twitter.

Armata rusă, ce are angajate în Ucraina mai puţin de 100 de grupuri tactice la nivel de batalion (fiecare unitate de acest fel având, conform diferitelor surse, între 700 şi 1000 de militari), îşi suplimentează forţele pentru a încerca să ocupe complet provinciile Doneţk şi Lugansk.

În acest timp trupele ucrainene încearcă să le respingă pe cele ruse, să izoleze unităţile acestora şi să perturbe cu atacuri de artilerie ruta de aprovizionare a armatei ruse.

De asemenea, frontierele naturale create de râul Doneţ complică operaţiunile ambelor tabere. Acest râu şerpuit formează mlaştini şi câmpuri inundate. Ruşii au încercat fără succes şi cu preţul unor pierderi grele să amplaseze mai multe pontoane pentru a traversa râul în vederea încercuirii trupelor ucrainene. Imagini din satelit arată cel puţin trei astfel de pontoane distruse săptămâna aceasta de trupele ucrainene şi de asemenea tancuri şi alte vehicule militare ruse distruse acolo.

Având în vedere situaţia de pe teren, puţini se aşteaptă la vreun progres spectaculos a vreuneia dintre tabere în lunile următoare şi un război de uzură pare mai probabil.

Ministerul britanic al Apărării: Planurile politice ale Rusiei în Ucraina au eșuat

 

Faptul că nu a reușit să impună o conducere pro-rusă decât într-un singur oraș ucrainean, Herson, arată eșecul Rusiei de a face progrese în ceea ce privește obiectivele sale politice în Ucraina, potrivit Ministerului britanic al Apărării.

În ultima sa informare, citată de BBC, Ministerul britanic al Apărării afirmă că administrația militaro-civilă impusă de Rusia în Herson a anunțat că va cere ca regiunea să fie inclusă în Rusia prin organizarea unui referendum.

Conform ministerului, dacă un astfel de referendum va avea loc, Rusia „aproape sigur va manipula rezultatele pentru a arăta o majoritate clară în favoarea părăsirii Ucrainei”.

Cu toate acestea, faptul că Rusia a reușit să impună o conducere locală pro-rusă doar într-un singur oraș ucrainean, adaugă raportul, evidențiază eșecul planului său inițial de a plasa „majoritatea regiunilor din Ucraina sub o autoritate pro-rusă pe termen lung”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel