Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Încă un deces în urma incendiului de la Institutul „Matei Balş”. Bilanţul morţilor: 24
WhatsApp
Autorităţile au înregistrat un nou deces în rândul pacienţilor evacuaţi din pavilionul V al Institutului „Matei Balş” după mai bine de o lună de la incendiu. Este vorba de un bărbat în vârstă de 60 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov şi decedat pe 2 martie. Bilanţul tragediei ajunge astfel la 24 de decese.
Incendiu Matei Balș. Sursa foto: Agerpres

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au solicitat efectuarea unei necropsii pentru a stabili cauza morţii şi eventuala legătură între incendiu şi decesul pacientului, spun sursele citate de Gândul.ro.  

Incendiul de la Institutul „Matei Balş” a izbucnit pe data de 29 ianurie, în jurul orei 5 dimineaţa, la parterul unităţii spitaliceşti care tratează bolnavii infectaţi cu virusul COVID-19.  Focul a cuprins patru saloane în care erau internaţi pacienţi cu forme COVID medii şi severe, ţinuţi pe masă de oxigen. Trei bolnavi au decedat carbonizaţi, iar cea de-a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eşuat.  

 

Incendiul de la „Matei Balş”, a doua tragedie care se produce într-un spital din România

 

Incendiul de la „Matei Balş” este a doua tragedie care se produce într-un spital din România în interval de câteva luni, după incendiul din noiembrie care a mistuit secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ, acolo unde au murit 10 oameni. 

De asemenea, un alt incendiu a avut loc şi pe 2 ianuarie 2021, la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman, din Neamţ. Două cadre medicale şi doi pacienţi s-au intoxicat cu fum.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel