Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Încă o zi, încă doi colonei ruși uciși în Ucraina: Putin pierde unul dintre cei mai tineri comandanți ai săi
WhatsApp
Încă o zi, încă doi colonei ruși uciși în Ucraina: Putin pierde unul dintre cei mai tineri comandanți ai săi, în timp ce luptele acerbe pentru Severodonetsk continuă în bătălia care va decide soarta Donbasului
Încă o zi, încă doi colonei ruși uciși în Ucraina: Putin pierde unul dintre cei mai tineri comandanți ai săi / Foto: Unsplash

Vladimir Putin a pierdut încă doi colonei în Ucraina - inclusiv pe unul dintre cei mai tineri din Rusia care au ajuns la un rang atât de înalt - în timp ce o înregistrare video arată cum un batalion rusesc este lovit de focuri de artilerie în timp ce încearcă să salveze o victimă, transmite Daily Mail.

În altă parte, într-o altă lovitură dată eforturilor de război ale Kremlinului, o altă înregistrare video difuzată săptămâna aceasta arată cum bombele ucrainene distrug un depozit de muniție rusesc într-o imensă minge de flăcări. Imagini publicate de Kiev par să arate, de asemenea, o unitate rusă distrusă.

Acestea sunt cele mai recente exemple de rezistență acerbă a forțelor ucrainene împotriva forțelor invadatoare ale lui Putin. Moscova se aștepta să cucerească Kievul la câteva zile după ce a invadat-o la 24 februarie, dar forțele sale au fost în schimb antrenate într-un conflict prelungit care a dus la pierderi militare rusești de zeci de mii de oameni.

 

Luptele acerbe pentru orașul Severodonețk au continuat joi, după ce Zelensky a declarat că soarta întregii regiuni Donbas depinde de această bătălie "foarte aprigă"

 

Prin moartea celor două personalități militare de rang înalt, Kremlinul a înregistrat cel puțin 52 de colonei uciși în timpul conflictului sângeros.

Locotenent-colonelul Vadim Gerasimov, în vârstă de numai 36 de ani, un batalionist din regiunea Leningrad, a fost decorat post-mortem cu titlul de Erou al Rusiei - cea mai înaltă distincție a țării - la ordinul lui Putin. De asemenea, văduva sa era așteptată să primească Ordinul post-mortem al Curajului.

Înmormântarea sa a avut loc joi în regiunea rusă Leningrad. Absolvent al prestigioasei academii militare Frunze, el era tatăl unei fiice.

Detaliile privind citația sa pentru premiul de Erou al Rusiei nu au fost disponibile imediat.

Al doilea ofițer de rang înalt al cărui deces a fost dezvăluit astăzi este colonelul Ruslan Shirin, comandant de brigadă, care "a murit în mod eroic în luptă".

El era șeful de stat major al Brigăzii 336 de Infanterie Marină a Gărzii Separate, parte a Flotei Baltice. El a fost decorat post-mortem cu Ordinul Curajului.

Nu a fost clar cum și unde în zona de război ucraineană au fost uciși coloneii. 

 

Un batalion rusesc a fost bombardat de forțele ucrainene în timp ce încerca să salveze o victimă

 

Rapoartele privind moartea lor au venit în timp ce o înregistrare video arăta cum un batalion rusesc era bombardat de forțele ucrainene în timp ce încerca să salveze o victimă.

În imaginile aeriene, care arată un drum de pământ care trece printr-o zonă împădurită, se vede cum soldații ruși încearcă să își tragă camaradul căzut la ceea ce părea a fi un transportor blindat de trupe. 

Dintr-o dată, o explozie puternică i-a zguduit pe soldați, în timp ce artileria ucraineană a aterizat la doar câțiva metri de vehiculul blindat. Fumul a acoperit scena în timp ce soldații încercau să se târască înapoi la vehicul într-o încercare disperată de a scăpa.

Rapoartele au sugerat că cel puțin un soldat a fost ucis în atac, iar alții au fost răniți. 

În altă ordine de idei, alte imagini aeriene au arătat un atac ucrainean asupra unui depozit de muniție rusesc miercuri, în Voskresenka, regiunea Zaporizhia, pe teritoriul ucrainean care este în prezent deținut de invadatorii ruși.

Atacul a fost efectuat de membri ai Brigăzii 44 de artilerie a Forțelor Terestre ucrainene, cu sprijinul recunoașterii aeriene de către Brigada 81 de aviație mobilă a Forțelor de asalt aerian ucrainene, a precizat Brigada 44.

 

Înregistrarea video a atacului a arătat o serie de explozii masive

 

Înregistrarea video a atacului a arătat o serie de explozii masive, în timp ce artileria ucraineană și-a atins ținta, aprinzând munițiile din interiorul depozitului - unele dintre acestea putând fi văzute cum se lansează în diferite direcții în aer deasupra clădirii.

Loviturile inițiale păreau să prăbușească doar acoperișul și să provoace o serie de incendii mai mici, dar, pe măsură ce atacul a continuat, o minge de foc uriașă a izbucnit din depozit, sfâșiindu-l și distrugând complet cel puțin jumătate din clădire.

Potrivit Daily Express, un băiat în vârstă de 15 ani a folosit o dronă cu cameră video pentru a localiza depozitul, ceea ce, la rândul său, a permis armatei ucrainene să îl vizeze. 

Brigada a declarat pe 8 iunie: "Artileriștii din cadrul 44 OAbr al Forțelor Armate ale Ucrainei, cu sprijinul recunoașterii aeriene a brigăzii 81 a celei de-a 5-a BTGR, au bombardat acumularea de echipamente și muniții inamice din districtul Pologovsky.

Se știe că trupele rusești au tras asupra a trei așezări din districtul Pologovsky. Obuze inamice au lovit Gulyaipole, satele Dobropolye și Tersa superioară.

Anterior, militarii ruși au părăsit unele poziții în regiunile Melitopol și Vasilyevsky. După cum s-a aflat, aceștia s-au deplasat în direcția regiunii Kherson.”

 

Decesul celor doi colonei a fost dezvăluit la două zile după ce a fost confirmat decesul celui de-al 50-lea colonel - comandantul de artilerie, locotenent-colonelul Vladimir Nigmatullin, în vârstă de 46 de ani

 

Rusia și-a pierdut recent cel de-al 11-lea general din timpul conflictului, generalul-maior Roman Kutuzov era șeful de stat major al Armatei 29 de Arme Combinate.

A fost promovat post-mortem la gradul de general-locotenent.

Unele surse au afirmat că Rusia a pierdut un al doilea general mai în vârstă - generalul-locotenent Roman Berdnikov, în vârstă de 47 de ani - în același incident din regiunea Donețk.

Au existat afirmații potrivit cărora Ucraina a primit asistență din partea serviciilor de informații occidentale pentru a-i viza pe comandanții lui Putin pe teren, în încercarea de a slăbi moralul forțelor rusești.

Indiferent dacă este sau nu cazul, un număr mare de ofițeri de rang înalt au fost uciși, cu aproape un colonel la fiecare două zile în timpul războiului.

Vestea a venit după ce un mercenar care a căpătat notorietate pentru măcelărirea prizonierilor de război și a civililor în Donbas a fost, de asemenea, ucis, într-o altă lovitură pentru Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel