Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Înalt ierarh ortodox, afirmații halucinante: „O femeie nu poate fi violată fără să vrea / Ea nu rămâne însărcinată în urma unui viol“
WhatsApp
Mitropolitul Dodoni Chrysostomos a făcut, vineri, o serie de declarații care au stârnit un val de indignare în Grecia și în întreaga lume.

Înaltul ierarh ortodox elen, Dodonis Chrysostomos, a făcut comentarii de neimaginat în emisiunea SKAI TV când a vorbit despre avort.

Mitropolitul a spus că este împotriva avortului, chiar dacă femeia a rămas însărcinată în urma unui viol.

De fapt, el nu a ezitat să spună că nu există viol fără consimțământ!

"O femeie nu este violată fără să vrea", a spus el, exasperându-i pe jurnaliști, care au încercat în zadar să-i explice ce înseamnă violul.

Continuându-și delirul, mitropolitul Dodonis a declarat că nu se poate face o arestare atunci când există un viol, fără a explica însă ce a vrut să spună prin această afirmație, potrivit greekcitytimes.com.

Înalt ierarh ortodox, afirmații halucinante: „O femeie nu poate fi violată fără să vrea / Ea nu rămâne însărcinată în urma unui viol“

 

Toate bisericile din Grecia se vor pronunța duminică împotriva avortului.

Mitropolitul a spus că Sfântul Sinod "ascultă societatea", că avortul este o crimă și că "nu este posibil să se permită distrugerea unui bebeluș, un copil care atunci când este conceput a început deja să aibă viață" .

„În vremuri de natalitate scăzută, precum cele prin care trecem, avorturile nu pot fi tolerate”, a spus el, adăugând că „avortul este o crimă”.

Pentru cazurile în care un făt are probleme grave de sănătate, el a subliniat că ar trebui să se ceară permisiunea Bisericii pentru a efectua un avort și că acesta ar trebui într-adevăr să fie dovedit științific și nu "cu o garanție financiară a deciziei medicului".

"Dacă creierul copilului se va dovedi a fi problematic, atunci ar trebui să ceară ajutorul Bisericii și să fie de acord să facă un avort, dar cu (...) o garanție științifică și nu financiară a deciziei medicului", a spus el.

Mitropolitul Chrysostomos a mai spus că Biserica este, de asemenea, împotriva protecției în timpul actului sexual, el menționând că singurul motiv pentru a avea relații sexuale este procrearea.

El a refuzat să recunoască adevăratul sens al violului ca act de violență care nu are acordul femeii, spunând „Un viol nu are loc fără consimțământ” și „o femeie nu rămâne însărcinată în urma unui viol”.

„Întotdeauna sunt doi oameni implicați în [a face] dragoste”, a spus episcopul.

„Când avem o rată atât de scăzută a natalității, este posibil să permitem distrugerea unui sugar, un copil care, atunci când a fost conceput, a început deja să aibă viață?”, a menționat Chrysostomos despre avorturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel