Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Imagini virale din Grecia. Un val de vreme rea a lăsat în urmă peisaje nemaiîntâlnite - VIDEO
WhatsApp
Un fotograf de călătorie grec a surprins imagini unice în nordul țării, pe 14 ianuarie, care au devenit virale pe rețelele de socializare. Cei mai mulți dintre cei care le-au văzut recunosc faptul că nu se așteptau la asemenea peisaje în Grecia.
Imagini virale din Grecia. Un val de vreme rea a lăsat în urmă peisaje nemaiîntâlnite - VIDEO

Unsprezece secunde cu frumusețea încântătoare a Florinei înzăpezite cu siguranță nu sunt suficiente, scrie autoarea articolului citat, Nancy Mitropoulou. Ele sunt, totuși, capabile să arate cum zăpada își pictează peisajul iarna, creând o capodoperă vizuală care nu trebuie prelucrată pentru a deveni mai impresionantă decât este în realitate.

Fotograful de călătorie Stefanos Antimando, originar din Serifos, și care trăiește la Karpenisi și Milano, a postat prin intermediul contului personal de Instagram un scurt videoclip care a reușit să strângă peste 300.000 de vizualizări pe pagina lui, apoi a fost publicat pe alte rețele sociale și a adunat în 6 zile milioane de oameni care l-au văzut, peste tot în jurul lumii, relatează Libertatea. Antimando a vorbit pentru Travel despre povestea din spatele videoclipului pe care l-a filmat și care a devenit apoi viral.

„Sunt fotograf de călătorie. Am început să lucrez acum zece ani și o fac profesional în ultimii cinci ani. Videoclipul l-am filmat acum trei zile, imediat după valul de vreme rea ​​Diomidis, care venise zilele precedente. Este pe drumul de la Florina spre stațiunea de schi Vigla, din Pisoderi, dimineața.

Nu era aglomerat. A fost foarte frumos. Degajaseră drumul, ca de obicei acolo, pentru că în zonă este multă zăpadă. Aceste condiții predomină acolo în fiecare an, în fiecare iarnă. Pur și simplu nu era nimeni care să înregistreze peisajul. Ajută că am un canal mare de Instagram, astfel încât informația se răspândește mai ușor”, a spus fotograful.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Stefanos | Greece (@stef_greece)

 

 

Valul de vreme rea Diomidis a lovit în urmă cu zece zile partea de nord a Greciei

 

El a adăugat: „Sunt urmărit de conturi mari străine, așa că unii l-au găsit, l-au încărcat și au preluat apoi imaginile, treptat, aproape toate conturile majore de Instagram. S-a răspândit în multe țări și a strâns un total de milioane de vizualizări. Oameni din străinătate mi-au trimis mesaje să-mi spună că nici măcar nu știau că Grecia are zăpadă și munți. Scopul meu, prin canalul meu, este să arăt că Grecia nu este doar plaje și insule. Are multe lucruri de văzut. Are o mulțime de munți, are stațiuni de schi. Mă bucur că prin acest videoclip oamenii vor începe să învețe mai multe despre această parte a Greciei.”

Valul de vreme rea Diomidis a lovit în urmă cu zece zile partea de nord a Greciei și a adus cu el furtuni puternice, vânt și ploi în zonele de pe litoral, dar și căderi masive de zăpadă în zona montană din nordul țării.

Imaginile au fost filmate pe drumul dintre Pisoderi și Vigla, la 17 km de Florina, cel mai mare oraș de la granița Greciei cu Macedonia de Nord. Vigla este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de schi din Grecia, pe muntele Verno.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel