Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Imagini inedite! Boris Johnson s-a antrenat cu soldații ucraineni - VIDEO
WhatsApp
Guvernul britanic a declarat că programul de pregătire a soldaţilor ucraineni în Marea Britanie va putea antrena 10.000 de soldaţi la fiecare 120 de zile. Marea Britanie ar fi oferit Ucrainei un ajutor militar de peste 2,3 miliarde de lire sterline, inclusiv arme, notează Sky News.

Boris Johnson a vizitat Yorkshire săptămâna aceasta pentru a se întâlni cu soldații ucraineni care se antrenează în Marea Britanie - iar noi imagini îl arată pe prim-ministru aruncând o grenadă și folosind o parte din echipamente.

Forțele armate ale Marii Britanii antrenează grupuri de ucraineni ca parte a sprijinului oferit în urma invaziei Rusiei.

Johnson, care și-a anunțat demisia din funcția de prim-ministru la începutul acestei luni, a fost văzut vorbind atât cu trupele ucrainene, cât și cu trupele britanice și pozând cu echipament militar, inclusiv mitraliere și grenade. Imaginile au fost făcute de fotograful personal al lui Johnson.

 

Boris Johnson: „M-am întâlnit cu soldații ucrainieni”

 

Într-un videoclip încărcat pe rețelele sale de socializare, Boris Johnson a spus: „M-am întâlnit cu câțiva dintre soldații ucraineni care sunt aici, fiind antrenați de forțele noastre, pregătindu-i să plece și să lupte în Ucraina. Face parte dintr-un angajament uriaș pe care l-am luat de a pregăti forțele ucrainene. Vrem să antrenăm aproximativ 10.000 dintre ei în următoarele patru luni. Aceasta se adaugă investiției pe care o facem în sprijinirea ucrainenilor cu arme - 6.900, arme antitanc, aproximativ 120 de vehicule blindate și multe altele, în afară de faptul că includ acum sistemele de lansare multiplă de rachete pe care, împreună cu americanii, germanii și altele pe care le furnizăm, chiar încep să facă o diferență, sperăm, în cursul acelui război, începând să respingă atacul malefic al lui Putin asupra Ucrainei”.

 

„Știu că până la urmă poporul ucrainean va reuși, știu că forțele ucrainene vor reuși. Sunt foarte mândru de rolul pe care Marea Britanie a putut să-l joace până acum. Dar, în cele din urmă, asta se datorează curajului și eroismului acestor trupe ucrainene”. a mai adăugat premierul demisionar.

Weekendul trecut, Boris Johnson a fost criticat pentru că a filmat filmări în stil Top-Gun într-un avion de luptă, deoarece întâlnirile COBRA au avut loc înaintea valului de căldură record, care a văzut temperaturile atingând 40 de grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel