Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Hoți români de case, arestați în Zaragoza. Bărbații făceau parte dintr-o grupare infracțională cu tentacule în toată Europa
WhatsApp
Agenții Poliției Naționale au arestat șapte persoane, cu vârste cuprinse între 32 și 62 de ani, în calitate de presupuși autori ai diferitelor infracțiuni de tâlhărie la domiciliu și aparținând unui grup infracțional.
Trei ani de închisoare pentru doi români care au jefuit 12 magazine din sudul insulei Tenerife / Sursa foto: freepik.com

Prima operațiune a fost efectuată în cadrul prevenirii jafurilor din locuințe. Astfel, pe 31 mai, trei bărbați, de origine română, au fost arestați după ce sau au intrat prin efracție într-o casă de pe strada San Antonio María Claret.

Rețeaua de hoți operează în toată Europa. Ele fac parte dintr-o structură cu o ierarhie foarte delimitată, în care figura preponderentă este „Hoțul în lege”, care exercită puterea în aria sa de operare.

Grupurile alcătuiesc mici celule dependente de un nivel superior, carele oferă instruire, mijloace materiale și obiective de îndeplinit. Rețeaua face, deseori, schimb de membri ai acestor celule în diferite țări. O altă caracteristică specifică acestui tip de bande organizate este aceea că sunt foarte itinerante și fac călătorii ocazionale în alte țări, unde comit jafuri.

Tâlhăriile sunt perfect planificate și organizate, cu o repartizare clară a sarcinilor între membrii săi: lucrări de supraveghere pentru a nu fi surprinși, forțarea încuietorilor, acces la locuințe. Hoții adoptă tot felul de măsuri de precauție ca să nu lase urme prin care să poată fi identificați, relatează Poliția Națională din Spania.

 

Patru hoți, urmăriți ca-n file de oamenii legii

 

În aceeași zi, 31 mai, o persoană a alertat polițiștii după ce a văzut cum doi oameni cu cagule au ieșit dintr-o casă de pe strada Ibón de Ordiceto și au urcat într-o mașină.

Polițiștii au localizat autovehiculul și i-au făcut  semn șoferului să oprească. Acesta nu s-a supus și a accelerat. A urmat o urmărire ca în filme pe contrasens, șoferul punând în pericol siguranța rutieră, scrie presa spaniolă.

Într-un final, polițiștii au oprit  automobilul în care se aflau patru persoane. Bărbații au ieșit din mașină și au încercat să fugă.  Unul dintre ei a traversat cele șase benzi ale autostrăzii Z-40 punând în pericol viața lui și a celorlalți șoferi. Până la urmă, toți infractorii au fost prinși. 

La percheziția autovehiculului, polițiștii au găsit diverse bijuterii, portofele și actele hoților. Aceștia au fost  arestați, fiind acuzați de tâlhărie, apartenență la grup infracțional și rezistență față de oamenii legii. În plus, șoferul este cercetat și pentru că a pus în pericol siguranța rutieră.

Până în acest an, agenții acestei grupări specializate în jaf de locuințe au desființat aproape 12 grupuri organizate și itinerante care veneau din Europa de Est și America Latină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel