Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Haos în transportul din Germania: Sindicatele reiau grevele pe căile ferate și în aeroporturi
WhatsApp
Germania se va confrunta cu un haos în materie de transport, odată cu reluarea grevelor care vor dat peste cap circulația trenurilor și pe aeroporturi.

Sindicatul german al mecanicilor de locomotivă a anunțat luni că va începe o nouă rundă de greve la nivel național, pe măsură ce conflictul cu operatorul național de trenuri Deutsche Bahn se intensifică, pregătind terenul pentru noi perturbări ale călătoriilor care vor afecta milioane de oameni, transmite Reuters.

Sindicatul mecanicilor de tren GDL a organizat o serie de greve menite să reducă orele săptămânale ale angajaților săi, cu salariu integral, pentru a contribui la compensarea inflației ridicate și a lipsei de personal în cea mai mare economie europeană.

Cele mai recente greve feroviare, care vor începe joi, vor coincide cu acțiunile sindicale ale personalului de la sol al companiei aeriene Lufthansa de joi și vineri, ceea ce va perturba probabil planurile de călătorie pentru mii de pasageri.

Prima grevă feroviară pentru transportul de pasageri va începe joi la ora 01:00 GMT și va dura 35 de ore, a declarat Claus Weselsky, liderul sindicatului GDL, adăugând că vor urma informații privind alte acțiuni ale lucrătorilor.

"Cu aceasta, începem un așa-numit val de grevă", a declarat el reporterilor.

Grevele planificate sunt o continuare a unei dispute care se estimează că a costat deja economia germană sute de milioane de euro.

Negocierile au eșuat

 

Discuțiile de săptămâni între GDL și Deutsche Bahn DBN.ULau eșuat săptămâna trecută.

Ultima grevă feroviară națională a GDL de la sfârșitul lunii ianuarie urma să fie cea mai lungă din istoria de 30 de ani a companiei de stat, dar s-a încheiat prematur, deoarece încetinirea economiei germane a dus la presiuni asupra GDL pentru a reveni la masa negocierilor.

GDL dorește o săptămână de lucru redusă la 35 de ore pentru lucrătorii în schimburi, cu plata integrală - o cerere care a fost respinsă de Deutsche Bahn, care acuză sindicatul că refuză să facă compromisuri.

"Suntem în continuare pregătiți să găsim soluții constructive, dar realiste. Cu toate acestea, cererile maxime ale GDL sunt irealizabile și reprezintă o amenințare masivă pentru sistemul feroviar", a declarat Martin Seiler de la Deutsche Bahn.

Acesta a subliniat, de asemenea, costurile grevei pentru economie, adăugând într-un comunicat: "Multe milioane de euro sunt distruse din cauza câtorva persoane care luptă pentru interesele lor particulare".

Lufthansa, între timp, va rata probabil obiectivul privind marja de profit pentru 2024, în timp ce încearcă să ajungă la un acord asupra unor noi acorduri salariale mai mari pentru a pune capăt grevelor prelungite, care au forțat-o să anuleze mii de zboruri, spun analiștii și investitorii.

"Cu această poziție intransigentă, sindicatul dăunează companiei, multor sute de mii de clienți și angajaților companiilor noastre", a declarat Michael Niggemann, directorul de resurse umane al Lufthansa, în comunicat.

 

---------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel