Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Haos în rândul șoferilor din Italia: „ Nu știm dacă țara asta este pregătită pentru Green Pass”. Sunt așteptate blocaje rutiere
WhatsApp
Companiile de transport din Italia susțin că acest stat nu este pregătit pentru obligativitatea Certificatului Verde. Peste 30% din șoferi nu sunt vaccinați împotriva noului coronavirus, iar acest lucru afectează în mod grav exporturile.

Transportatorii din Italia se tem că va fi un haos în rândul angajaților, deoarece mulți dintre ei nu sunt vaccinați anti-Covid, iar șoferii străini care sunt imunizați cu serul rus Sputnik vor fi cei mai afectați, întrucât acest vaccin nu este recunoscut în Italia.

De mâine, 15 octombrie, Green Pass este obligatoriu la locul de muncă, în sectoarele public și privat. Există riscul producerii unui haos în diverse sectoare, de la cel al mărfurilor până la agricultură și transporturi”, spun reprezentanții Sindicatului Conftrasporto, citați de Il Mattino.

De asemenea, în sectorul public nu există încă un sistem de monitorizare în transport, iar acest lucru ar afecta în mod special exporturile. 

„Nu știm dacă Italia este pregătită pentru Green Pass. Aproape 90% din exportul Italiei înseamnă marfă transportată rutier”, au precizat oficialii Conftrasporto, citați de sursa menționată.

 

Transportatorii, îngrijorați de introducerea Green Pass: „Nu știm dacă Italia este pregătită pentru Green Pass”

 

Guvernul italian a anunțat încă din luna septembrie că va introduce certificatul verde digital la locurile de muncă. 

Companiile cu mai puțin de 15 angajați pot să înlocuiască  un lucrător cu altul, dacă primul nu depune certificatul Covid în termen de  cinci zile de la introducerea acestei obligații. Astfel, se ajunge la  suspendarea contractului de muncă, ceea ce înseamnă absență nejustificată.

Suspendarea poate dura maximum zece zile și poate fi reînnoită o singură dată, nu mai  târziu de data  31 decembrie 2021. Angajatorii spun că nu este ușor să găsești înlocuitori în mai puțin de zece zile

De asemenea, muncitorii din Portul Trieste s-au revoltat din cauza introducerii Green Pass. Ei au cerut Guvernului eliminarea acestei măsuri. Au cerut, în schimb, testarea obligatorie pe banii angajatorului.

Un raport al autorităților italiene arată că personalul nevaccinat angajat în transportul public este în proporție de 20%. Astfel, transportatorii se tem că vor exista blocaje în trafic, din cauza lipsei certificatului verde.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel