Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Haos în Franța înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice: ”Atac masiv” la rețeaua de trenuri; 800.000 de călători afectați
WhatsApp
Un ”atac masiv” a paralizat rețeaua TGV din Franța cu câteva ore de deschiderea Jocurilor Olimpice.
Programul României la Jocurile Olimpice 2024: Competițiile de atletism, canotaj și yachting din 2 august

Cu câteva ore înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice, Franța a fost lovită de ”atac masiv” feroviar. Rețeaua de trenuri de mare viteză (TGV) a fost paralizată de un ”sabotaj” care a avut loc în noaptea precedentă, afectând grav circulația pe axele Atlantic, Nord și Est. SNCF, compania feroviară franceză, a raportat că traficul TGV-urilor va fi „foarte perturbat” și a anunțat că va trebui să anuleze un număr mare de trenuri, adăugând că „situația ar putea dura cel puțin tot weekendul din cauza reparațiilor”.

Călătorii sunt sfătuiți să își amâne călătoriile 

 

SNCF a identificat „mai multe acte rău intenționate simultane” care au afectat liniile feroviare din zonele Atlantic, Nord și Est. În Paris, gara Montparnasse este deosebit de afectată, cu trenuri de mare viteză blocate pe peron din cauza vandalismului de la Courtalain. Se estimează întârzieri de până la trei ore și modificări ale itinerariilor, a relatat Il Giornale și AFP. 

Oficialii guvernamentali au condamnat ferm aceste incidente, menționând că nu există dovezi imediate ale unei legături directe cu Jocurile Olimpice, dar suspiciunile persistă. În plus, multe familii franceze își încep vacanța de vară, iar problemele de trafic vor amplifica inconvenientele.

SNCF a anunțat că toți clienții vor fi informați prin SMS despre mișcările trenurilor lor și a recomandat călătorilor să-și amâne călătoriile, precizând că toate biletele sunt modificabile și rambursabile.

Citește și: Sportivii români la Jocurile Olimpice Paris 2024: Echipele și sporturile reprezentate

Ministrul Transporturilor, Patrice Vergriete, a condamnat „ferm” aceste „acțiuni criminale”, care vor afecta plecările de vacanță ale multor francezi. Ministrul Sporturilor, Amélie Oudéa-Castéra, a exprimat o condamnare puternică a acestor acte, subliniind că „a juca împotriva Jocurilor Olimpice înseamnă a juca împotriva Franței și a propriului tău grup”.

--------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel