Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Guvernul albanez a mulțumit militarilor români pentru sprijin: „Sunteți o stea adăugată în inimă“
WhatsApp
Premierul Albaniei, Edi Rama, și ministrul Apărării, Olta Xhacka, le-au mulțumit militarilor români pentru modul în care au intervenit în operațiunile de căutare și salvare din zonele afectate de cutremur.
Sursa foto: captură YouTube.com

Premierul Albaniei, Edi Rama, a anunțat că operațiunile de salvare după cutremurul în care și-au pierdut viața 51 de persoane s-au încheiat și le-a mulțumit militarilor din țările vecine pentru că au venit în ajutor.

„Recunoștință infinită pentru toate forțele de căutare-salvare și posibilitatea de a mulțumi în mod direct public, forțelor din Franța, Italia, Turcia și România. Sunteți o stea adăugată în inima albanezilor, care nu te vor uita niciodată. Dumnezeu să fie cu voi, familii, popoare și țări”, a scris, pe Facebook, premierul Albaniei, Edi Rama.

Acesta a postat un video în timp ce vorbește în fața salvatorilor veniți din mai multe țări, între care România. Premierul își exprimă recunoștința pentru modul în care au venit în ajutorul albanezilor și îi asigură de faptul că au devenit „prieteni adevărați”, care oricând vor fi bineveniți în țara sa ca „oaspeți de onoare”.

La rândul său, ministrul Apărării, Olta Xhacka, a scris, pe Facebook, faptul că națiunea sa este recunoascătoare pentru ajutorul primit.

„Prietenii adevărați sunt cunoscuți în zile dificile și niciodată mai mult decât în aceste zile, această expresie nu a fost atât de mare valoare. Peste 250 de specialiști din țările vecine, prietenii și partenerii noștri ne-au fost aproape încă din primele ore din 26 noiembrie. Mulțumim fiecăruia dintre ei pentru contribuția și sacrificiu în timpul operațiunilor de salvare de căutare. O întreagă națiune este recunoscătoare”, a spus ministrul Apărării, care a postat, printre altele, și imagini cu salvatorii români.

Autoritățile albaneze au informat sâmbătă că au încheiat operațiunile de căutare, adăugând că bilanțul cutremurului de 6,4 grade produs marţi în Albania a ajuns la 51 de morți, relatează site-ul agenției Reuters.

O echipă formată din 52 de pompieri români, instruiți pentru căutare și salvare, au decolat, marți, de la Baza aeriană 90 Otopeni cu destinația Tirana, pentru a veni în ajutorul autorităților după cutremurul devastator.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel