Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Grupare de români, destructurată: „Au racolat, transportat pe teritoriul mai multor state europene şi înlesnit practicarea prostituţiei”
WhatsApp
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi au efectuat, marţi, cinci percheziţii domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori.
Pensionară cercetată de DIICOT pentru trafic de droguri. Femeia obținea 1.700 lei pentru fiecare tranzacție / Foto ILUSTRATIV

Potrivit unui comunicat de presă transmis de rerezentanţii DIICOT Iaşi, în cauză s-a reţinut faptul că, în cursul anului 2019, mai multe persoane, cunoscute ca făcând parte dintr-o familie cu trecut infracţional de pe raza judeţului Iaşi, au constituit un grup infracţional organizat, structurat, bazat pe relaţii de rudenie şi interese comune, care a acţionat în mod coordonat, în scopul comiterii unor infracţiuni de trafic şi exploatare a unor victime vulnerabile financiar şi emoţional.

„Membrii grupării au racolat, transportat pe teritoriul mai multor state europene, cazat şi înlesnit practicarea prostituţiei pentru mai multe victime minore şi majore, foloasele materiale obţinute fiind însuşite în totalitate de către membrii grupării. La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Iaşi, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de zece persoane”, precizează sursa citată.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul SAS Iaşi.

Suportul de specialitatea a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel