Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Greva națională în Italia. Transportul public în comun nu va fi disponibil pe 18 iulie 2024
WhatsApp
Ministrul Infrastructurii și Transporturilor din Italia a anunțat o nouă grevă pe 18 iulie 2024. Transportul în comun nu va fi disponibil timp de patru ore. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

După greva din 7 iulie, sindicatele principale din sectorul transporturilor anunță o nouă oprire a transportului în comun în data de 18 iulie 2024. Conform informațiilor furnizate de Ministerul Infrastructurii și Transporturilor, angajații companiilor locale de transport public vor înceta activitatea timp de patru ore, afectând serviciile de metrou, autobuz și tramvai operate de ATM între orele 19:30 și 23:30.

Grevă în Italia, 18 iulie 2024. Ce trebuie să știe cetățenii 

 

Greva este organizată de sindicatele Filt Cgil, Uilt Uil, Fit Cisl, Faisa Cisal și Ugl Fna, care continuă protestele împotriva refuzului de înnoire a contractului colectiv național pentru șoferi. Acțiunea de protest vizează obținerea dreptului de a renegocia contractul colectiv de muncă național și îmbunătățirea condițiilor de muncă și salarizare.

Citește și: Turiști români blocați într-o gară din Italia din cauza grevelor din acest weekend. ”Nu ne-a avertizat nimeni. Am plătit biletele, dar trenurile nu circulă”

Ultima grevă similară, desfășurată pe 14 ianuarie 2022, a avut un sprijin de 65% în sectorul auto și 46% în sectorul de transport maritim, în special în Veneția. 

Pentru greva din 18 iulie, compania ATM a anunțat că va respecta cursele ”garantate”, conform prevederilor legale, însă detalii precise privind intervalele orare în care vehiculele vor fi garantate nu sunt încă disponibile. Informații suplimentare urmează să fie comunicate în zilele următoare.

----------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel