Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Grevă generală în Italia, joi, 11 aprilie 2024. Sectorul transporturilor este în pericol: orar trenuri, autobuze și metrou
WhatsApp
În urma unei convocări emise de sindicatele CGIL și UIL, joi, 11 aprilie 2024, Italia se pregătește să facă față unei greve generale naționale care va afecta în special sectorul transporturilor. Trenurile, autobuzele și metrourile vor fi oprite în diferite orașe, în timp ce călătorii vor fi nevoiți să se adapteze la intervalele orare fluctuante și la posibilele modificări ale serviciilor.
Grevă generală în Italia, joi, 11 aprilie 2024. Sectorul transporturilor este în pericol: orar trenuri, autobuze și metrou / Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Transporturile sunt în centrul atenției acestei greve, programată să dureze patru ore pentru majoritatea sectoarelor, cu excepția construcțiilor care vor fi afectate timp de 8 ore.

Potrivit anunțului, trenurile vor înceta să circule între orele 9:00 și 13:00, având un impact semnificativ asupra navetiștilor și călătorilor din întreaga țară. Companiile feroviare majore, cum ar fi Trenitalia, Italo și Trenord, se vor alătura protestului, iar unele orașe precum Roma, Napoli și Milano se vor confrunta cu riscul de perturbări majore în serviciile de transport public local.

 

Greva din 11 aprilie 2024, motivele și metodele de protest

 

Motivul principal al grevei este acela de a atrage atenția asupra problemelor legate de sănătatea și siguranța la locul de muncă, precum și de a solicita modificări ale politicii fiscale guvernamentale. Sindicatele CGIL și UIL au subliniat nevoia unei reforme fiscale echitabile și a unui nou model social pentru mediul de afaceri.

"Ajunge cu morții la locul de muncă”, spun protestatarii.

Orele și modalitățile de protest pot varia în funcție de oraș. În timp ce unele locuri vor fi afectate de procesiuni și demonstrații, altele vor fi mai puțin implicate. În plus față de transportul feroviar, porturile și taxiurile vor suferi o întrerupere de 4 ore în timpul unui schimb de lucru, în timp ce serviciul poștal va fi afectat de la începutul fiecărui schimb de lucru.

Pentru a minimiza impactul asupra călătorilor, companiile de transport feroviar au publicat listele trenurilor care vor funcționa în timpul grevei, încercând să asigure cel puțin un serviciu minim pentru cei care trebuie să călătorească. Cu toate acestea, călătorii sunt sfătuiți să fie pregătiți pentru posibile întârzieri sau modificări de orar.

 

Grevă la Trenitalia, trenuri garantate pe 11 aprilie 2024

 

Personalul grupului Fs Italiane se alătură grevei de la ora 9.00 la ora 13.00. Același interval orar pentru transportul feroviar de marfă. Ferrovie dello Stato precizează că personalul Diviziei de afaceri regionale Campania a Trenitalia este exclus de la protest și va face în schimb grevă vineri 12 aprilie, între orele 9 și 17.

În timpul grevei, va fi garantată executarea curselor naționale enumerate în tabelele specifice de trenuri care trebuie asigurate în cazul protestului sindical, precum și a trenurilor regionale în intervalele orare pentru navetiști (6.00-9.00 și 18.00-21.00). Cu toate acestea, trebuie reamintit faptul că protestele sindicale pot duce la modificări ale serviciului chiar înainte de începerea și după încheierea acestora.

 

Cum să solicitați o rambursare în caz de întârzieri sau anulări

 

Trenitalia a făcut cunoscut faptul că este posibil să se solicite și să se obțină rambursarea integrală (adică fără nicio reținere) a biletului în caz de grevă. Prin urmare, dacă doriți să anulați călătoria, puteți solicita rambursarea începând cu declararea grevei și până la plecarea trenului rezervat.

Puteți face cererea la casa de bilete; prin completarea formularului web corespunzător disponibil pe site, numai pentru biletele fără bilet; prin apelarea Call Center, pentru biletele fără bilet achiziționate pe site, prin intermediul aplicației sau Call Center; prin poștă la "Trenitalia SpA, Biroul Plângeri și Rambursări, Piazza della Croce Rossa 1, 00161 Roma".

După cum se precizează pe site-ul Italo, în ceea ce privește anulările și întârzierile de călătorie, "între 60 de minute și 119 minute de întârziere la sosire, Italo recunoaște automat o compensație egală cu 25% din prețul biletului. Cu o întârziere mai mare la sosire după 120 de minute, Italo recunoaște automat o compensație egală cu 50% din prețul biletului. Compensația va fi recunoscută automat în termen de 30 de zile prin voucher sau, în cazul în care sunteți înregistrat la programul Italo Più, pe Borsellino Italo".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel