Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Grevă feroviară națională în Italia: Circulația trenurilor va fi dată peste cap duminică, 16 iunie
WhatsApp
Pasagerii trenurilor din Italia s-ar putea confrunta cu probleme duminică, 16 iunie, deoarece personalul operatorilor feroviari, inclusiv Trenitalia și Trenord, intenționează să intre în grevă timp de 23 de ore. 
Foto: Ilustrativ / Sursă: Freepik

Românii din Italia care intenționează să călătorească cu trenul în acest weekend s-ar putea confrunta cu întârzieri sau anulări, deoarece personalul operatorilor feroviari de stat Trenitalia, Trenord și Trenitalia Tper intenționează să intre în grevă de la ora 3 dimineața duminică, 16 iunie, până la ora 2 dimineața luni, 17 iunie, pentru un total de 23 de ore.

Greva a fost convocată de sindicatul de transport PdM/PdB la începutul lunii mai pentru a cere reînnoirea contractelor colective de muncă în sectorul transportului feroviar, scrie publicația The Local.

Programat inițial pentru duminică, 19 mai, protestul a fost ulterior amânat pentru 16 iunie, în urma unei ordonanțe guvernamentale care a invocat probleme de siguranță publică din cauza suprapunerii cu Marele Premiu de Formula 1 din Emilia Romagna.

În timp ce companiile feroviare sunt obligate prin lege să garanteze funcționarea unui număr minim de servicii minime (servizi minimi) în timpul grevelor care au loc în timpul săptămânii, nu există o astfel de cerință în cazul grevelor din weekend.

Acest lucru înseamnă că operatorii sunt liberi să decidă dacă garantează sau nu servicii minime pentru pasageri.

Ce a decis Trenitalia 

 

Operatorul feroviar național Trenitalia a precizat într-un comunicat că serviciile sale "ar putea suferi anulări sau modificări" pe toată durata grevei, deși protestul ar putea, de asemenea, "duce la variații ale serviciilor atât înainte de începerea, cât și după încheierea acesteia". 

Trenitalia a precizat că va opera o serie de servicii minime în timpul grevei.

Operatorul i-a sfătuit pe pasagerii care intenționează să călătorească duminică să verifice starea călătoriei lor prin intermediul secțiunii Infomobilità de pe site-ul lor, prin aplicația lor mobilă sau prin apelarea numărului gratuit 800 89 20 21.

Pasagerii care au rezervat călătorii Intercity sau Frecce pentru duminică și care doresc să își anuleze călătoriile vor avea timp până la ora de plecare programată pentru a solicita rambursarea. 

Pasagerii care au cumpărat bilete de trenuri regionale vor trebui să își depună cererile de rambursare până sâmbătă la miezul nopții.

Grevă la Trenord 

 

Trenord, care operează o serie de trenuri regionale în regiunea Lombardia, inclusiv legături spre și dinspre aeroportul Malpensa din Milano, a declarat că greva "ar putea avea repercusiuni" asupra tuturor serviciilor lor programate.

Trenord nu va opera servicii minime în timpul grevei. Cu toate acestea, în cazul în care serviciile de legătură cu aeroportul vor fi anulate, autobuzele de înlocuire vor circula pe aceleași rute. 

Consultați site-ul web sau aplicația mobilă a Trenord pentru cele mai recente actualizări.

Trenitalia Tper

 

Trenitalia Tper, care operează o serie de trenuri în regiunea Emilia-Romagna, a declarat că serviciile lor "ar putea suferi anulări sau modificări" din cauza grevei. 

Pasagerii care călătoresc înainte de începerea sau după încheierea protestului se pot confrunta, de asemenea, cu perturbări, se arată în comunicat.

Operatorul nu a furnizat încă nicio informație cu privire la serviciile garantate.

Consultați site-ul lor pentru cele mai recente actualizări.

Ce trebuie să faceți dacă trenul dumneavoastră este anulat

 

O declarație a Rete Ferroviaria Italiana, care deține și gestionează întreaga rețea feroviară din Italia, a precizat că greva va implica doar personalul operatorilor de stat Trenitalia, Trenitalia Tper și Trenord, ceea ce înseamnă că serviciile operatorului privat de transport pe distanțe lungi Italo ar trebui să se desfășoare în mod normal duminică. 

În cazul în care un serviciu feroviar rezervat în prealabil este anulat din cauza grevei din Italia, pasagerilor li se permite în mod normal să călătorească cu alte servicii echivalente sau au dreptul la o rambursare.

Pasagerii care călătoresc cu Trenitalia pot solicita o rambursare fie la gară, fie completând acest formular web, în timp ce Italo emite, în general, rambursările în mod automat.

 

-------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel