Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Greva din Italia provoacă haos. Călătorii, exasperați: "Taxiul ne cere 80 euro"
WhatsApp
A fost o zi de groază pentru călătorii din Italia care plănuiau să călătorească cu trenul. Greva de 24 de ore a provocat un haos general.
Un român a făcut haos într-o gară Germania: Prins la clasa I fără bilet, conaționalul a fost recalcitrant și a lovit polițiștii

Duminică, 16 iunie, lucrătorii Trenitalia, Trenitalia Tper și Trenord au declanșat o grevă de 24 de ore. Manifestația anunțată de sindicatele Uiltrasporti și Orsa va continua până pe 17 iunie la ora 2.00.

O mulțime de trenuri au fost anulate, iar gările au fost foarte pline de turiști și italieni dezorientați. În Mestre, la ora prânzului, în jur de patruzeci de persoane s-au aliniat la casa de bilete Trenitalia pentru a schimba biletele, alții pentru a cere rambursări și informații despre cum să ajungă la destinația dorită. 

Mulți călători nu știau despre greva de 24 de ore (doar trenurile Italo circulă normal). Un student a povestit presei italiene că trebuia să meargă la Padova pentru a susține un examen. "Am făcut o înțelegere cu tatăl meu. Mă va duce el. Taxiul este prea scump. Mi-a cerut 80 euro pentru călătorie".

Mulți s-au plâns: „Nimeni nu ne-a avertizat, am ajuns la gară și am avut parte de o surpriză urâtă. La ora prânzului, ora de vârf am văzut pe tabelele din gară un șir lung de anulări și întârzieri de până la 80 de minute". 

Taxiuri suplimentare la gară. Se stătea la coadă

 

În jurul orei 14.30, o lungă coadă de călători aștepta un taxi în fața gării Mestre. Duminică au fost în circulație în jur de o sută de mașini pentru a face față situației de urgență, inclusiv 75 de taximetriști în tura de zi, douăzeci noaptea și câțiva rechemați din ziua liberă.

De obicei, în weekend sunt în jur de șaizeci de taxiuri. Dar schimbarea planului (de la tren la taxi) nu este nedureroasă: o călătorie până la Padova costă 80 de euro. O cheltuială foarte mare în comparație cu biletul regional.

În orice caz, la două dimineața tulburările se vor încheia și situația ar trebui să revină încet la normal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel